Titlurile zilei

Atac în stil mafiot, pe o stradă din Iași! Un bolid a fost făcut scrum. Culmea, piromanul nu va sta o zi în pușcărie!

Publicat: 02 dec. 2021
O mașină incendiată și o autospecială de Poliție
Un individ din județul Iași nu va face o zi de temniță, deși a fost acuzat că a incendiat o mașină

Un individ din județul Iași a scăpat de temniță, după ce a fost acuzat că a comis un atac în stil mafiot. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au decis, în cazul lui Iulian S.D., aplicarea măsurii educative a asistării zilnice pe o durată de 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Anchetatorii ieșeni spun că individul a incendiat un bolid aparținând unei femei

Un atac în stil mafiot a avut loc pe o stradă din Iași! În urma incidentului, un autoturism a fost făcut scrum. Culmea, piromanul nu va sta o zi în pușcărie! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au decis, în cazul lui Iulian S.D., aplicarea măsurii educative a asistării zilnice.

„Instanța îi aplică inculpatului măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Supravegherea inculpatului pe durata măsurii educative a asistării zilnice se face sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul, acuzat de comiterea unui atac în stil mafiot

Procesul lui Iulian S.D. a început pe data de 31 august 2021. Procurorii l-au trimis în judecată pe ieșean sub acuzația de distrugere. Conform anchetatorilor, individul, care acum are 20 de ani, a comis infracțiunea când era minor, respectiv în urmă cu aproximativ 3 ani.

„Pe data de 28 mai 2018, în jurul orei 23:00, inculpatul s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, situată în satul Boureni, unde i-a incendiat mașina marca Ford, producându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 5.500 de lei”, au precizat anchetatorii ieșeni.

În urma incidentului, proprietara bolidului a alertat autoritățile printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri și ale Poliției.

Minorul, prins de anchetatorii ieșeni după producerea incendiului

Oamenii legii au declanșat o anchetă și, în cele din urmă au ajuns la minorul Iulian S.D. Dus la audieri, individul a recunoscut totul. Ieșeanul a susținut că a săvârșit fapta la solicitarea unui cunoscut, C.A. De altfel, în cursul judecății, ieșeanul a arătat că înțelege să recunoască în totalitate săvârșirea faptei reținute în sarcina lui prin actul de sesizare a instanței și a solicitat ca judecarea cauzei să se facă prin aplicarea procedurii speciale în cazul recunoașterii învinuirii.

De cealaltă parte, în ceea ce privește prejudiciul produs în cauză, persoana vătămată arată că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză și nu are pretenții față de individ, solicitând ca acesta să fie tras la răspundere penală.

„Infracțiunea care face obiectul prezentului dosar a fost săvârșită de către inculpat în stare de minorat. În ceea ce îl privește pe acest inculpat minor, instanța va avea în vedere și faptul că nu are antecedente penale, fiind la primul raport juridic de conflict cu legea penală, așa cum rezultă din fișa de cazier judiciar a acestuia, atașată la dosarul cauzei, dar și atitudinea extrem de sinceră adoptată de acesta atât în cursul urmăririi penale, cât și în timpul judecății, precum și faptul că a recunoscut și regretat comiterea faptei, colaborând în acest sens cu organele judiciare”, au concluzionat magistrații ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu