International

Atac la Nisa de Ziua Frantei: Trei romani, intre care un copil, dati disparuti

Publicat: 16 iul. 2016
1

Ministerul de Externe transmite ca situatia unei familii cu un copil minor, care s-ar fi aflat joi in timpul atacului in zona Nisa, nu este clara, nefiind inca localizata.

In acest moment se presupune ca un copil care se afla internat intr-un spital pediatric din Nisa ar putea fi cel cautat de autoritatile romane.

„Din sesizarile primite de la familii, trei persoane de cetatenie romana (sot, sotie si un minor) care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost inca localizate.

Printre minorii raniti a caror identitate nu a fost inca stabilita, care se afla internati intr-un spital pediatric din Nisa, se afla si un minor care ar putea fi minorul roman cautat”, precizeaza MAE.

„Precizam ca pe listele oficiale de persoane decedate sau ranite nu figureaza pana la acest moment persoane de cetatenie romana in afara celor doua persoane ranite, mentionate in comunicatele anterioare. Operatiunile de identificare a tuturor victimelor de catre autoritatile franceze continua”, mai transmite MAE.

Pe pagina de Facebook SOS Nice au fost postate, inca de joi, imagini cu persoane care inca sunt disparute, in urma atentatului.

Printre aceste mesaje apare si unul legat de „o familie de romani care traiesc in Austria, si care nu au mai dat nicio veste prietenilor”.

Cei care au postat anuntul cer sa fie contactati, daca cineva are informatii despre cei doi.

La comentarii, cateva persoane din Romania au publicat mesaje in care spun ca la spitalul Lenval a fost gasit copilul celor doi romani, insa nu se stie inca nimic despre parinti.

Informatia de pe SOS Nisa a fost preluata si de publicatia Daily Mail Online, care vorbeste despre copii disparuti si despre altii aflati in spitale, si care nu sunt cautati de nimeni.

Echipa consulara de la Marsilia s-a deplasat la Nisa si face verificari.

„Autorul operatiunii de la Nisa, Franta, este un soldat al Statului Islamic. El a executat operatiunea ca raspuns la apelurile lansate de a tinti cetatenii tarilor din coalitia care combate ISIL”, conform Amaq, organul de propaganda al grupului jihadist, informeaza Le Figaro.

Conform unei surse apropiate anchetei, contactate de publicatia citata, ministrul de Interne a luat act de revendicare, dar asteapta autentificarea ei.

Adauga un comentariu