National

Atac la Rege. Vezi scrisoarea printului Paul de Romania

Publicat: 26 oct. 2011
1
Nepotul Regelui Mihai ii adreseaza acestuia o scrisoare cu ocazia implinirii a 90 de ani, care a fost postata si pe site-ul oficial al printului Paul de Romania. Dincolo de urari de sanatate, Printul Paul ii reproseaza Regelui Mihai ca nu a facut nimic pentru romani in perioada in care acestia s-au aflat sub comunism.
„Draga unchiule,
Asemeni multor romani, doresc sa va transmit si eu, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, „La multi ani!”, multa sanatate si puterea de a accepta si respecta o realitate exprimata astazi chiar de catre dumneavoastra.
Ati folosit cuvinte mari si frumoase, unele asezate interesant, chiar poetic, altele cu talc, in niste fraze care ar trebui sa ramana in memoria acestui popor.
Însa, inainte de orice, din sumele anilor pe care v-ati grabit sa-i socotiti si in care spuneti ca ati servit natiunea romana, trebuie sa scadem cei 50 de ani de comunism in care nu ati facut nimic pentru acest popor, in afara de a le transmite un „Craciun Fericit” sau un „Paste fericit!”.
Datorita radacinilor germane de Hohenzollerni, familia noastra este cunoscuta si respectata peste tot in lume pentru sinceritatea, corectitudinea, dedicarea, loialitatea, demnitatea si generozitatea membrilor sai.
Am curajul sa declar, cu tristete si regret, ca realitatea pe care o traim noi astazi nu se datoreaza eforturilor si implicarii familiei regale! Se datoreaza acelor copii despre care spuneti ca le-am imprumutat tara si carora trebuie sa le-o inapoiem mai buna si mai frumoasa, mai corecta, mai demna ti mai respectata.
O familie regala apasata de un trecut nu foarte onorabil si incercuita de sacali politici, care nu vor decat sa va foloseasca in interes de partid, nu are cum sa convinga un popor, care si asa o duce greu, ca ea este un „simbol al trecutului, o reprezentare unica a independentei, suveranitatii si unitatii noastre”.
Asa cum a fost si momentul abdicarii, incercarea de a mistifica istoria Romaniei prin schimbarea intr-un mod total ilegal, a Constitutiei Regale intr-o Republica, in ceea ce priveste legea salica, probabil datorita lacomiei unor membrii ai familiei, care nu au sange regal, dar au interese proprii, nu are cum sa aduca simpatia si respectul unei natiuni.
In numele tatalui meu, fratele dumneavoastra mai mare, pe care l-ati recunoscut in toate tarile din lume unde ati avut de recuperat averea pe care v-a lasat-o bunicul meu, MS Regele Carol al II-lea, mai putin in Romania, pentru ca asa v-au dictat cei pe care i-ati servit timp de 84 de ani, si in numele fiului meu, Printul Carol Ferdinand, va cer ca acum, in al 90-lea ceas, sa ne aratati ce inseamna demnitatea, curajul, loialitatea si modestia recunoscand si respectand ADEVARUL istoric din care si dumneavoastra faceti parte, insa nu asa cum acest popor minunat ar fi meritat.
Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”
Comentarii
Adauga un comentariu