International

Atac terorist in Somalia, la un hotel de lux frecventat de oficiali: 15 morti, dintre care 2 parlamentari

Publicat: 21 feb. 2015
1

Cel putin 15 persoane, dintre care doi membri ai Parlamentului, si-au pierdut viata in timpul unui atac terorist lansat vineri asupra unui hotel din Mogadishu, Capitala Somaliei.

Hotelul aflat in centrul capitalei este frecventat de oficialitati de rang inalt, informeaza CNN.

O masina incarcata cu explozibil a fost aruncata in aer in apropiere de poarta de intrare principala a Hotelului Central, aflat la cativa kilometri de palatul prezidential, a declarat capitanul de politie Hassan Abdi.

Explozia a fost urmata de focuri de arma intre atacatori si paznicii hotelului, au spus martorii.

A urmat o a doua explozie – o femeie sinucigasa s-a aruncat in aer intr-o moschee din interiorul hotelului, in timp ce alti atacatori au navalit inauntru tragand cu arma, a mai spus Abdi.

„Am vazut mai multi oameni arsi zacand pe podeaua hotelului”, a declarat un martor ocular.

Ministrii, parlamentarii si comandantii armatei din Somalia obisnuiesc sa vina la Hotel Central. Vicepremierul Mohamed Omar Arte era printre cei care se aflau inauntru in momentul atacului, dar a suferit doar rani minore, informeaza presa de stat din Somalia, la fel si ministru Transporturilor, Ali Jama Jangeli.

 
 

In schimb, nu au reusit sa scape cu viata parlamentarii Hajji Gafe si Ali Omar.

De asemenea, 20 de persoane au fost ranite.

Atacul a fost revendicat de grupul islamist extremist Al-Shabaab, cunoscut pentru actiunile teroriste organizate de ani de zile nu doar in Somalia, ci si in vecinatate.

Comentarii
Adauga un comentariu