Eveniment-Social

Ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate „Mozart și curcubeul fermecat”

Publicat: 06 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate Mozart și curcubeul fermecat
Atelierele de lectură "În lumea poveștilor muzicale", desfășurate la Palatul Culturii din Iași, continuă în luna martie 2021, cu trei ediții dedicate volumului "Mozart și curcubeul fermecat", de Cristina Andone (Editura "Nemi")

Noi ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate „Mozart și curcubeul fermecat”. Acestea continuă în luna martie 2021, cu trei ediții dedicate volumului „Mozart și curcubeul fermecat”, de Cristina Andone (Editura „Nemi”). Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care își asumă rolul de „Povestitor”, citind din volumele apărute în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”

Atelierele de lectură „În lumea poveștilor muzicale”, desfășurate la Palatul Culturii din Iași, continuă în luna martie, cu trei ediții dedicate volumului „Mozart și curcubeul fermecat”, de Cristina Andone (Editura „Nemi”). Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care își asumă rolul de „Povestitor”, citind din volumele apărute în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Întâlnirile sunt pigmentate cu detalii despre universul fascinant al muzicii clasice, prezentate copiilor într-un mod accesibil și distractiv.

Atelierele vor avea loc sâmbătă: 6, 13 și 20 martie 2021, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu” – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

Atelierele vor avea loc sâmbătă: 6, 13 și 20 martie 2021, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu” – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Participarea la evenimente se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, de marți până duminică, între orele 10:00-16:30. „În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

Expoziția „Instrumente de muzică mecanică din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii «Ștefan Procopiu»”

Pe de altă parte, la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” sunt expuse aproximativ 100 de piese reprezentative din domeniul muzicii mecanice, într-o nouă expoziție: „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”, la Palatul Culturii din Iași (care se va încheia pe 18 iunie 2021). Deschisă cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice (FIMM) (septembrie 2020), expoziția este însoțită de roll-up-uri de prezentare, realizate într-o formă grafică deosebită, în care sunt descrise principalele tipuri de accesorii tip suport etalate. Piesele au fost selectate din colecția de „Înregistrare și redare a sunetului” și prezintă în mod cronologic evoluția înregistrării și redării sunetului, de la cilindrul cu știfturi, la bandă magnetică.

Funcționarea în bune condiții a aparatelor muzicale din această expoziție a fost asigurată de Mircea Gheorghiu, Ion Cristea și Victor Grecu, specialiști de la Centrul de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. Curatori: muzeograf Camelia Elena Pralea, muzeograf Teodora-Camelia Cristofor, conservator Celia Iacob.

Adauga un comentariu