Eveniment-Social

Ateliere pentru toți copiii, la Palatul Culturii din Iași! Aceștia vor învăța tradiții speciale ale românilor

Publicat: 08 apr. 2021
Imagine, cu public, din interiorul Palatului Culturii din Iași
Complexul Muzeal Național "Moldova" Iași organizează noi ediții ale Atelierelor DICE - D(istractiv) - I(nteractiv) - C(reativ) - E(ducativ).

Ateliere DICE la Palatul Culturii din Iași, în perioada 8-10 aprilie 2021! Complexul Muzeal Național „Moldova” organizează noi ediții ale acestora cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii. Este vorba despre „Țesut la gherghef”, „Ceasul: o călătorie în timp”, „Eminescu peste generații”

În perioada 8-10 aprilie 2021, Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași organizează noi ediții ale Atelierelor DICE – „D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ)”, derulate de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii. Astfel, astăzi, 8 aprilie 2021, de la ora 11:00, va avea loc Atelierul de „țesut la gherghef”, adresat copiilor cu vârsta peste 7 ani. Pe parcursul a 90 de minute, participanții vor vizita expoziția „Grindare, paretare, scoarțe. Povești țesute”, din cadrul Muzeului Etnografic al Moldovei. După care, în Sala de Educație Muzeală vor țese propriile modele. Prețul unui bilet este de 20 de lei de persoană și include toate materialele necesare.

Expoziția „RetroTehnica”, deschisă la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din Iași

Vineri, 9 aprilie 2021, de la ora 11:00, va avea loc atelierul „Ceasul: o călătorie în timp”. Participanții vor face o incursiune în expoziția „RetroTehnica”, deschisă la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu„, urmând ca în Sala de Educație Muzeală să decoreze și să asambleze un ceas. Activitatea se adresează participanților cu vârsta de peste 8 ani, are o durată de 90 de minute, iar prețul unui bilet este de 20 de lei de persoană.
Sâmbătă, 10 aprilie 2021, de la ora 14:00, este programat atelierul de scriere creativă „Eminescu peste generații”, unde participanții vor vizita expozițiile deschise în cadrul Muzeului de Artă, urmând să desfășoare activitatea practică în Sala de Educație Muzeală, pornind de la o lucrare reprezentativă. Atelierul se adresează participanților cu vârsta de peste 12 ani, are o durată de aproximativ 60 de minute, prețul unui bilet fiind de 15 lei.

DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia

DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă. Printre temele propuse publicului se numără, de asemenea, „Tainele ceramicii Cucuteni„, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)Portretul”, „Palatul Culturii din Iași – istorie și arhitectură”, „Poezie DADA” sau „Povești fantastice în Iași”, care pot fi organizate la cerere, pentru grupuri restrânse. Evenimentele se desfășoară în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului, numărul de locuri fiind limitat. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Toate acestea oferă șansa copiilor de a intra în fabulosul univers al zonei de tradiții și obiceiuri ancestrale ale românilor.

Adauga un comentariu