Eveniment-Social

Atelierele de mărțișoare, la Palatul Culturii din Iași

Publicat: 18 feb. 2021
Palatul Culturii din Iași
Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează la Palatul Culturii din Iași, în perioada 3 martie – 23 mai 2021, expoziția „Eteria și Principatele Române. Bicentenar”. Parteneri în acest proiect sunt: Muzeul Mitropolitan din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Muzeul de Artă din structura Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și Arhivele Naționale ale României – Serviciul Judeţean Iaşi

În vechime, pe data de 1 martie, mărțișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor. Atelierele DICE continuă la Palatul Culturii, cu tema dedicată mărțișorului, simbol al împletirii iernii cu primăvara, a reînoirii și a trezirii naturii la viață. Astfel, dăm startul atelierelor de mărțișoare pe data de 23 februarie ca nu cumva să ne prindă răsăritul zilei de 1 martie fără un mărțișor protector la noi, și continuăm până pe 5 martie 2021. Vă invităm să povestim despre semnificația Sărbătorii Mărțișorului în expoziția „Sărbătoarea în sat. Spiritualitate și artă” și să confecționăm împreună mărțișoare în sala de Educație Muzeală, pe care să le dăruiți celor dragi.

Atelierele se desfășoară de marți până vineri, de la orele 10.00 și, respectiv, 12.00. Durata unui atelier este de 60 – 90 minute, iar grupurile pot fi formate din maxim 20 de persoane.

Biletul costă 10 lei sau 15 lei, în funcție de modelul ales, și include o scurtă vizită la Muzeul Etnografic al Moldovei.

Participarea se face respectând normele impuse în contextul pandemiei.

Pentru programări, ne găsiți la numărul de telefon: 0232 275 979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina Atelierele DICE.

Adauga un comentariu