International

Atentate la Paris: Ce spune tatal lui Abdelhamid Abaaoud

Publicat: 20 nov. 2015

Omar Abaaoud, tatal lui Abdelhamid, jihadistul belgian ucis miercuri in timpul unui asalt al politiei franceze in Saint-Denis si unul dintre presupusii organizatori ai atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, „regreta ca fiul sau nu a fost capturat viu”, a declarat vineri avocatul sau.

„El ar fi vrut ca Abdelhamid sa fie interogat pentru a intelege de ce a ajuns la o asemenea deriva”, a declarat Nathalie Gallant in fata catorva jurnalisti la palatul de justitie din Bruxelles.

Citeste si LIDERUL teroristilor de la Paris le radea in fata europenilor: „Allah le-a intunecat vederea”

Avocata a precizat ca l-a intrebat pe clientul sau daca ar vrea sa-i recupereze trupul neinsufletit, insa acesta din urma „nu i-a cerut sa faca demersuri in acest sens”.

Aflat in prezent in Maroc, „intr-o depresie profunda”, Omar Abaaoud i-a cerut in schimb avocatei sale „sa ia legatura cu autoritatile franceze” pentru a obtine vesti despre un alt fiu al sau, Younes, 15 ani, pe care Abdelhamid l-a dus in Siria, la inceputul lui 2014, „pentru a afla daca el mai este in viata”, a explicat aceasta.

„Clientul meu este extrem de calm, el se astepta ca aceasta sa se termine rau. El nu are decat revolta si furie impotriva fiului sau (Abdelhamid), nu-i gaseste si nici nu-i cauta vreo scuza”, a spus Gallant.

Citeste si Creierul atentatelor din Paris, UCIS in raidul din Saint-Denis – LIVE VIDEO

Abaaoud, supranumit „Abou Omar al-Baljiki” („belgianul” in araba), a fost identificat in mod oficial joi, cadavrul sau fiind descoperit in imobilul luat cu asalt de fortele antitero in Saint-Denis, o suburbie a Parisului, a anuntat justitia franceza.

Potrivit ministrului de Interne francez Bernard Cazeneuve, in afara atacurilor de la Paris in care au murit 129 de oameni, Abdelhamid Abaaoud, a fost implicat in patru din sase atentate, evitate sau dejucate de serviciile franceze incepand din primavara lui 2015.loading...

Comentarii
  • OAMENI, IMPREUNA CU O IDEOLOGIE RAZBOINICA IN CARE EXISTA DISPRET FATA DE CEILALTI OAMENI ,FEMEI BARBATI ,IN CARE NU EXISTA DRAGOSTE,PENTRU OAMENI,SAU ANIMALE,DUCE LA DEZASTRU, GENOCID,CRIME ,VIOLURI,TOT CEI ESTE MAI RAU,PENTRU NOI OAMENII,CE BINE SA FACI?CAND TE ARUNCI IN AER ,IMPREUNA CU CATI MAI MULTI OAMENI?MINTI BOLNAVE,RELIGIA NU A ADUS NIMICA BUN PE PAMANT,DE FAPT ,RELIGIA ESTE CREATIA RAULUI,CAM ASTA-I PARADOXUL,BIBLIA ESTE SCRISA DE SATAN,LUCIFER,ZII CUM VREI,ACEASTA ESTE MAREA PACALEALA.

Adauga un comentariu