International

Atentate la Paris: Politia a pornit pe urmele unui nou suspect. Cine e jihadistul Najim Laachraoui

Publicat: 21 mart. 2016
1

Un nou suspect al atentatelor din Paris a fost identificat, iar politistii belgieni si francezi au demarat o ampla operatiune de cautare, a anuntat luni Parchetul General din Belgia.

Este vorba despre Najim Laachraoui, in varsta de 24 de ani, care se foloseste de un nume fals – Soufiane Kayal, scrie CNN.

Laachraoui a calatorit impreuna cu Salah Abdeslam – unul dintre teroristii de la Paris arestat vinerea trecuta la Bruxelles – la Budapesta, in luna septembrie a anului trecut, a precizat Parchetul, intr-un comunicat de presa in care le cere cetatenilor sa anunte autoritatile in caz ca il vad pe individ.

Autoritatile belgiene au informat, anterior, ca un barbat care se foloseste de numele Kayal a tinut legatura la telefon cu cel care a orchestrat atacurile din capitala franceza, Abdelhamid Abaaoud, si ca acelasi nume a fost folosit pentru inchirierea unei vile in Auvelais, sudul Belgiei. In casa respectiva, islamistii ar fi pus la cale atacuri in Europa.

ADN-ul lui Laachraoui a fost gasit in vila din Auvelais si intr-o alta casa din cartierul Schaerbeek din Bruxelles, si aceasta folosita de reteaua jihadista, a mai aratat Parchetul, adaugand ca Laachraoui a calatorit in Siria in 2013.

Politistii sunt si in cautarea unui alt suspect, Mohammed Abrini, complice al lui Salah Abdeslam, despre care se crede ca l-a dus cu masina pe acesta din urma la Paris, unde urma sa isi detoneze centura de sinucigas, insa nu a mai facut-o.

Salah Abdeslam a fost impuscat si arestat, vinerea trecuta, intr-un apartament din suburbia Molenbeek din Bruxelles, intr-un raid de amploare al autoritatilor belgiene. Abdeslam este incarcerat intr-o inchisoare din Bruges si urmeaza sa fie extradat in Franta.

Adauga un comentariu