Secretele istoriei

Atentatul din Pakistan, condamnat de comunitatea internationala: „Un act de terorism infricosator!”

Publicat: 28 mart. 2016
3

Comunitatea internationala – de la secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, pana la Vatican si SUA – a condamnat atentatul sinucigas in care au fost ucise cel putin 65 de persoane duminica, in orasul pakistanez Lahore, calificandu-l drept un „act de terorism infricosator”, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

„Secretarul general condamna ferm atentatul sinucigas de duminica, comis in parcul Gulshan-e-Iqbal, in orasul pakistanez Lahore. Secretarul general cere ca autorii acestui act de terorism infricosator sa fie adusi rapid in fata justitiei”, se arata intr-un comunicat al ONU.

Vezi si Razboiul din Ucraina se intensifica. Creste numarul victimelor

Ban a prezentat „condoleante familiilor victimelor”, exprimandu-si „solidaritatea cu poporul si guvernul Pakistanului”. El a invitat autoritatile „sa faca tot posibilul pentru a lua masuri de protectie care sa permita sa se asigure securitatea tuturor indivizilor, inclusiv a minoritatilor religioase care traiesc in aceasta tara”.

Atentatul sinucigas, soldat cu 65 de morti in Pakistan, „arunca o umbra de angoasa asupra sarbatorii Pastelui” si loveste cu o „violenta fanatica in membrii minoritatii crestine”, a reactionat duminica seara si Vaticanul. Intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a spus ca Papa Francisc a fost informat cu privire la aceasta „oribila masacrare a zeci de oameni nevinovati, care arunca o umbra de tristete si de angoasa asupra sarbatorii Pastelui”.

De asemenea, SUA au condamnat, duminica, in termenii cei mai fermi explozia comisa in mijlocul unei multimi de oameni la Lahore si a promis sa ajute Pakistanul in lupta impotriva terorismului.

Adauga un comentariu