Local

Atentie! Acestea sunt strazile din Iasi cu cele mai dese accidente rutiere

Publicat: 20 nov. 2014

@ Ultima perioada a fost plina de accidente rutiere grave care s-au soldat cu moartea unor persoane si ranirea grava a altor cateva zeci de oameni

Intr-o statistica facuta pentru primele 9 luni ale anului de Politia Rutiera Iasi, cele mai multe accidente au fost inregistrate mai ales in strazile cu 2 sau 3 benzi pe sens, acolo unde soferii obisnuiesc sa calce pedala de acceleratie.

Practic, pe soseaua Pacurari au fost inregistrate 24 de incidente, in bulevardul Nicolae Iorga s-au inregistrat 18, pe bulevardul Carol I s-au intamplat 16 accidente rutiere in primele 9 luni ale anului. Alte strazi unde se inregistreaza des astfel de incidente sunt Calea Chisinaului, Vasile Lupu sau Nicolina.

In aceeasi perioada de timp s-au inregistrat 321 de accidente, dintre care 79 grave. Acestea s-au soldat cu decesul a 4 persoane, ranirea grava a 80 de persoane si alte 19 ranite usor. Conducerea Politiei Rutiere atrage atentia ca, pe langa neatentia la volan, o cauza concurenta al accidentelor este si consumul de alcool. „In primele noua luni ale anului au fost constatate 568 de infractiuni rutiere, cu 56 mai multe incidente decat in aceeasi perioada a anului anterior. Din punct de vedere al contraventiilor aplicate, suma totala este de 30.869 mii lei, cu un plus de 1.861 lei fata de anul 2013. De asemenea, in primele noua luni au fost retinute in vederea suspendarii 2.219 permise de conducere, cu 480 mai mult decat anul anterior. Politia Rutiera desfasoara zilnic actiuni de prevenire si sanctionare, mai ales in zona trecerilor pentru pietoni”, a declarat Gheorghita Ciobanu, seful Serviciului Rutier Iasi.

In Pacurari, acolo unde au fost inregistrate cele mai multe accidente, chiar si locuitorii din zona au inceput demersuri pentru a stopa acest fenomen. „Aproape in fiecare luna se intampla cate un accident intre masini sau sa fie calcat vreun pieton. Se conduce cu viteza foarte mare pe strada Pacurari, mai ales inainte de intrarea la pasaj, iar aici sunt foarte multi copii. Am facut solicitari sa se puna «spinari de magar» sau ceva sa se reduca viteza in zona pana nu va muri cineva”, a spus o ieseanca ce locuieste pe strada Pacurari.loading...

Adauga un comentariu