Securitate

ATENTIE! Ai Smartphone cu ANDROID? Un virus periculos trimite SMS-uri la NUMERE CU SUPRATAXA – CUM POTI AFLA DACA TELEFONUL TAU ESTE INFECTAT

Publicat: 08 oct. 2012
5

Virusul se raspandeste pe motoarele de cautare si retelele de socializare, prin site-uri capcana ce contin aplicatii populare printre utilizatorii Android.

Un important producator de solutii antivirus atrage atentia asupra unei amenintari ce are drept tinta utilizatorii gadgeturilor cu sistem de operare Android. Virusul este cunoscut sub numele de Android.FakeInstaller si are o arie de raspandire impresionanta de 60% printre amenintarile Android.

Infectarea telefonului are loc in momentul instalarii unei aplicatii de pe site-uri capcana ce par a fi cele oficiale. Android.FakeInstaller a fost gasit in aplicatii cunoscute precum Skype, Flash Player, Opera sau Olympic Games Results App.

Urmatorul pas este de a trimite SMS-uri la numere cu suprataxa. Android.FakeInstaller foloseste o serie de tehnici pentru a se ascunde de programele antivirus.

Poti vedea daca telefonul tau este infectat cu ajutorul McAfee Family Protection. Versiunea de evaluare poate fi descarcata gratuit din Google Play.
android

Adauga un comentariu