Eveniment-Social

ATENTIE! Aici se poate produce oricand un accident grav

Publicat: 17 dec. 2015
1

Odata cu inaugurarea noii rute de transport cu tramvaiul spre CUG, pericolul de producere al accidentelor a crescut semnificativ. Mai exact, iesenii care aglomereaza excesiv refugiile pentru pietoni de pe strada Nicolina se expun unor riscuri enorme. Avand in vedere ca aceste statii deservesc si transportul cu autobuze, la orele de varf devin neincapatoare si, fiind extrem de inguste, pericolul de producere a unui eveniment nedorit este iminent. Zeci de ieseni se inghesuie pe un metru si jumatate, cat are peronul in latime, de multe ori tramvaiele fiind nevoite sa opreasca si sa ii atentioneze sonor pe acestia ca risca sa fie acrosati. Un alt aspect care contribuie la aceasta situatie este si viteza cu care soferii circula pe langa aceste refugii.

„E jale, ascultati ce va spun. Opresc si autobuze si tramvaie si se aglomereaza. E un cosmar. Soferii merg cu viteze foarte mari si imi este pur si simplu frica”, a spus ieseanul Grigore Vartic. Soferii ar trebui sa tina totusi cont de aceste aspecte si sa reduca viteza atunci cand circula prin preajma acestor refugii pietonale. Reprezentantii primariei spun ca totul este in regula din punct de vedere tehnic si ca doar inconstienta cetatenilor poate duce la producerea unui accident. „Aceste refugii sunt realizate dupa un tipar bine pus la punct si dupa standardele europene. Iesenii ar trebui sa manifeste atentie sporita atunci cand urca si coboara din mijloacele de transport, sau cand peroanele sunt foarte aglomerate”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi.   

Comentarii
 • Daaaaaaa mare stire…teten gura eu pe tine de ziarist.
  Dupa ce ca prima banda e tottimpul ocupata de taximetristi iar pe banda 2 se formeaza rand imens, daca o facut linia de tramvai libera si pentru masini ca sa mai fluidizeze un pic, se trezeste ziaristul lui masa sa bage strambe acum. Articolul e scris de vreun parlit fara bani si masina, ca sta cate 30min in frig si asteapta tramvaiul si crapa de ciuda ca pe sub nasul lui trec soferii cu muzica si caldurica in masina. HAI SIKTIR ZIARISTUL LUI PESTE si INGHETZ FERICIT !

  • Sa nu dea pacatul peste tine cocalar de 2 bani . Ai masina de fite dar nu-ti platesti nici macar impozitul pe ea si te arzi cu parul in ochi . Misca la reeducare , pune mana pe o carte si mai citeste, caci nu stii nici siktir cum se scrie corect.

  • 50% adevar, in rest numai vorbe de cocalar!
   Amplasamentul statiei de tramvai este mai mult decat periculos dispus existand pericol de accidente!
   Pentru a nu-si altera imaginea de primarie care gandeste rar, iar a fost amplasata o trecere de pietoni dupa semafor. Halal fluidizare a traficului!

  • Stimate coclit, daca juma’ din clientii RATP si-ar lua masina, atunci s-ar bloca naibii tot orasul. Ar trebui sa le pupi mana respectivilor fiindca numai datorita lor iti permiti sa te mai deplasezi cu autoturismul prin Iasi.

 • Ar trebui ca autobuzele sa opreasca in aceasi statie ca si pana acum si cei care vor sa se deplaseze cu tramvaiul sa mearga in noua statie cu refugiu in situatia asta nu s-ar mai aglomera asa mult

Adauga un comentariu