Magazin

ATENTIE ANGAJATORILOR! Iata cum puteti obtine loialitatea angajatilor

Publicat: 08 aug. 2016
1
Fluctuatiile de personal afecteaza structural si financiar orice companie. Inlocuirea unor oameni pregatiti si experimentati implica timp si efort financiar consistent de recrutare si pregatire a noilor veniti. Pentru a reduce fluctuatiile de personal si a creste retentia angajatilor, angajatorii ar trebui sa tina cont de un cumul de factori esentiali, printre care: apreciere si recunoastere constanta, un mediu de lucru dinamic si armonios, antrenarea angajatilor in sesiuni de dezvoltare personala si profesionala, dar, mai ales, un sistem personalizat de beneficii si recompense financiare.

Vezi si Mai multe tari din UE cauta angajati la Iasi. Salariile sunt motivante

In ceea ce priveste beneficiile, conform unui studiu recent realizat la cererea Up Romania, o majoritate covarsitoare a angajatilor romani isi doresc ca oferta de beneficii sa cuprinda tichetele de masa. Acestea sunt dorite de 79% dintre romani, alaturi de asigurari medicale, prime de sarbatori si tichete cadou. Pentru angajatori, utilizarea tichetelor de masa aduce o multitudine de avantaje. Astfel, statul sprijina o astfel de masura prin deduceri fiscale considerabile, o companie putand economisi pana la aproximativ 40% din bugetul de cheltuieli intrucat tichetele de masa au 0% contributii sociale si patronale. Cu ajutorul tichetelor de masa, un angajator va avea costuri mult mai mici cu venitul brut la acelasi venit net acordat. Utilizarea tichetelor de masa ca beneficiu extra salarial poate constitui astfel o optiune financiara, dar si umana, in urma careia angajatul se va simti mai apreciat si mult mai atasat fata de compania unde lucreaza.    

Vezi si Zeci de locuri de munca au ramas vacante. Iata in ce domenii                  

Pentru angajati, tichetele de masa functioneaza ca un beneficiu, dar si ca un stimul. Acestea le cresc puterea de cumparare pentru achizitionare de produse alimentare si le da acces la o retea considerabila de magazine. In plus, salariatii isi pot folosi tichetele de masa pentru a lua pranzul, acestea fiind acceptate de un insemnat numar de restaurante, dar si de companii de catering. Pentru ca tichetele de masa au fost concepute cu intentia de a plati masa de pranz a angajatilor, acestia beneficiaza de aceasta posibilitate de a lua pranzul impreuna, ceea ce creste spiritul de echipa, ducand la un colectiv mai unit si mai eficient. Castigul este in mod cert de ambele parti. Compania castiga o echipa inchegata, cu un nivel ridicat de recunoastere, satisfactie si fidelitate, fara plata unor taxe impovaratoare, iar salariatii castiga un buget mai mare pentru consumul propriu si sansa unei vieti mai sanatoase si mai echilibrate. Mai mult, Up Romania dispune de cele mai simple si eficiente mijloace pentru implementarea sistemului de beneficii cu tichete de masa, sprijinind companiile pe tot parcursul procesului de achizitionare si distribuire a tichetelor de masa.




Comentarii
  • NU vrea nici un angajat tichetele tale de kakat!
    Patronul vrea! Pt. ca nu plateste taxe pt. ele! Adica tot tie sa-ti traga teapa. Cu tichetele nu poti plati energie, intretinere, etc.

Adauga un comentariu