Economic Local

Atentie! Apa potabila este furnizata restrictionat, din cauza consumului ridicat

Publicat: 13 aug. 2019
1

Din cauza cresterii consumului de apa, resursele de apa din rezervoarele de înmagazinare ApaVital, din mai multe localitati, se epuizeaza rapid, fiind necesara refacerea periodica a acestora. În aceste conditii, ApaVital se afla în situatia de a nu furniza apa potabila de marti 13 august 2019, catre utilizatorii din localitatea Chiscareni.

Vezi si: Intalnire intre conducerea ApaVital si operatorii de apa-canal din Republica Moldova

De asemenea, pana pe data de 23 august, în localitatile Trifesti, Zaboloteni, Hermeziu si Vladomira, din comuna Trifesti, vor fi efectuate operatiuni de spalare a tronsoanelor de conducte aferente retelelor de distributie a apei potabile.

Din acest motiv, în perioada mentionata, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomanda utilizatorilor din localitatile sa nu utilizeze apa furnizata pentru consum casnic, la functionarea masinilor de spalat sau a centralelor termice de încalzire, din cauza turbiditatii acesteia. La reluarea alimentarii cu apa, pâna la amorsarea sistemului, exista posibilitatea sa apara goluri de aer.  

Vezi si: Modificari in modalitatile de plata a facturilor ApaVital Iasi

Mai mult, pana pe 16 august, în comuna Tiganasi vor fi efectuate  operatiuni de spalare a tronsoanelor de conducte aferente retelelor de distributie a apei potabile. Din acest motiv, în perioada mentionata, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomanda utilizatorilor din localitatile Tiganasi, Cârniceni si Mihail Kogalniceanu, comuna Tiganasi, sa nu utilizeze apa furnizata pentru consum casnic, la functionarea masinilor de spalat sau a centralelor termice de încalzire.

Vezi si: Apavital cumpara echipamente pentru tratarea apei potabile

"În vederea evitarii eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iasi recomanda utilizatorilor afectati sa-si creeze rezerve de apa potabila pentru intervalul de timp alocat operatiunilor de spalare a conductelor", au precizat reprezentantii ApaVital Iasi.
 

Adauga un comentariu