Eveniment-Social

Atentie, apicultori! Tratamente cu pesticide in livezile din Zona Metropolitana

Publicat: 09 apr. 2015
1

Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura Iasi si-a programat imediat dupa Sarbatorile Pascale incepera tratamentelor cu pesticide. Anuntul facut de cei de la Statiune ii vizeaza atat pe ieseani, cat si pe locuitorii comunelor din Zona Metropolitana.

„Incepând cu data de 14 aprilie, la livezile din comuna Miroslava si din arealul municipiului Iasi se vor face tratamente cu pesticide contra bolilor si daunatorilor la cultura pomilor fructiferi. Aceste substante se vor aplica sub forma de solutie, care au o durata de actiune între 14 si 21 de zile”, au transmis oficialii municipalitatii. În aceste conditii, reprezentantii primariei anunta apicultorii din raza teritoriala a Zonei Metropolitane sa deplaseze familiile de albine la o distanta de peste 5 km de punctele unde se va pulveriza pesticid si sa închida urdinisurile.

Tratamentul cu solutii va dura pâna în data de 20 aprilie 2015 si se prelungeste cu numarul de zile în care se înregistreaza fenomene meteo nefavorabile – ploi, vânt puternic, ceata. În caz ca temperatura este scazuta, iar gradul de umiditate este ridicat, termenul se prelungeste cu 24 – 48 ore.

Adauga un comentariu