Economic Local

Atentie! Au fost modificate procedurile de acordare a sprijinului pentru fermieri

Publicat: 13 feb. 2019

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala despre modificarile procedurale cu privire la angajamentele pe care trebuie sa le îndeplineasca în cadrul submasurii 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri" si submasurii 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici".

Conform Ordinului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 89 din 12.02.2019, pentru beneficiarii care nu îsi stabilesc domiciliul si sediul social în Unitatea Administrativ-Teritoriala (UAT) în care este înregistrata exploatatia agricola, respectiv locul de munca în aceeasi UAT sau zona limitrofa a UAT în care este înregistrata exploatatia, în termen de 9 luni de la semnarea Contractului de finantare, dar îndeplinesc aceste conditii cu întârziere, se va realiza recuperarea partiala a sprijinului.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

"În urma numeroaselor solicitari primite din partea beneficiarilor celor doua submasuri atât de importante, am facut toate demersurile necesare pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene pentru a nu retrage în întregime sprijinul acordat acestor fermieri. Am depus toate eforturile pentru a permite celor care, din motive obiective, îsi îndeplinesc angajamentele cu întârziere, în termen de maximum 33 luni sau 57 luni în cazul proiectelor din sectorul pomicol, respectiv pâna la depunerea celei de-a doua transe de plata, sa îsi finalizeze investitiile. Am facut aceste modificari pentru a preveni recuperarea integrala a sprijinului financiar de la tinerii fermieri si a celor cu ferme mici, care îsi îndeplineau cu întârziere angajamentele si am reusit sa obtinem ceea ce ne-am propus", au mentionat reprezentantii AFIR.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Potrivit instructiunilor de plata, beneficiarii trebuie sa depuna documente relevante (Cartea de identitate a beneficiarului de proiect si Certificatul constatator ONRC) din care sa reiasa domiciliul si sediul social într-una dintre UAT- urile în care exploatatia este înregistrata, în termen de 9 luni de la data semnarii Contractului de finantare, dar nu mai mult de 33 luni sau 57 de luni (pomicultura), respectiv pâna la depunerea celei de-a doua transe de plata. De asemenea, este necesara depunerea documentelor relevante din care sa reiasa faptul ca reprezentantul legal al proiectului si-a stabilit locul de munca în aceeasi UAT sau zona limitrofa daca este cazul, în acelasi termen.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Având în vedere angajamentele asumate de beneficiari, pentru neîndeplinirea obiectivului în termenul de 33 de luni sau 57 luni în cazul proiectelor din sectorul pomicol, respectiv pâna la depunerea transei reprezentand a doua de plata, se va proceda la recuperarea integrala a sprijinului financiar si nu se va mai acorda a doua transa.loading...

Adauga un comentariu