Magazin

ATENTIE! Boala de piele pe care poti sa o iei de la toaleta

Publicat: 20 aug. 2014
1

In fiecare zi, organismul nostru este expus atacului diferitelor bacterii si virusuri. Azi iti vorbim despre o infectie cutanata pe care o poti lua de pe capacul vasului de toaleta – molluscum contagiosum.

Molluscum contagiosum este o infectie virala care afecteaza pielea, destul de des intalnita, si care duce la aparitia unor mici excrescente pe diferite parti ale corpului. Scarpinate sau zgariate, aceste excrescente se pot raspandi cu usurinta pe suprafete mari ale corpului.

Citeste si “E cea mai IMPORTANTA PLANTA a lumii”. Distruge CANCERUL rezistent la medicamente

Cu toate ca, teoretic, virusul se transmite prin contact direct cu pielea unei persoane infectate, in ultima perioada se vorbeste din ce in ce mai mult si despre transmiterea pe cale indirecta, prin contact cu diverse suprafete, cum ar fi folosirea unei toalete pe care a folosit-o anterior o persoana infectata.

Simptomele sunt foarte usor de depistat – excrescentele de 3-5 milimetri apar in zona genitala sau pe pleoape, gat ori pe piept. Ele pot fi de sine statatoare sau pot fi grupate si se pot inrosi sau inflama, daca sunt scarpinate sau zgariate.

Citeste si ATENTIE! 5 semne ca vei face cancer

La adultii care prezinta aceste mici proeminente in zona genitala, in zona inghinala sau pe fese, molluscum contagiosum se considera a fi o boala cu transmitere sexuala.

Excrescentele de pe piele care apar ca urmare a infectarii cu molluscum contagiosum dispar de obicei la cateva luni de la tratament, dar pot fi si indepartate chirurgical.

Pentru un diagnostic corect, dar mai ales pentru un tratament eficient, vizita la medicul dermatolog este esentiala.

Citeste si ATENTIE! „Boala Cenusaresei” face ravagii printre femei vara! Pericol mare la strand,

Sursa: unica.ro
Adauga un comentariu