Eveniment-Social

Atentie, cad copaci! Inca o masina distrusa in Tatarasi

Publicat: 14 aug. 2014

@ Pentru recuperarea cheltuielilor cu reparatiile masinii, ieseanul trebuie sa dea primaria in judecata

O creanga rupta de vant dintr-o rachita din Tatarasi a avariat ieri grav o masina parcata pe strada Ion Creanga. Acesta nu este primul incident de acest gen, cazuri asemanatoare avand loc aproape la fiecare furtuna semnalata in municipiu. Creanga rupta a cazut peste un Logan, fiind avariata capota si geamurile masinii. Proprietarii au sunat la 112 si au solicitat interventia celor responsabili.

„De ani de zile se fac sesizari la primarie. Prima sesizare e de acum sase ani, e facuta de o doamna Campeanu Elena, care a si decedat intre timp. S-au mai depus si altele, dar nu a facut nimeni nimic. Cand am sunat la 112 mi-au spus ca trebuie sa vina cei de la Servicii Publice. Am cautat un numar de la ei, nu am gasit si am sunat la primarie. De acolo mi-au spus ca nu e treaba lor. Au venit apoi cei de la SPI si au zis ca nu muta creanga pana nu iau dovada de la Politie. Ce dovada sa iau? Ca nu am facut accident. Masina era in parcare. Pagubele trebuie sa le plateasca cei care nu au facut toaletarile cum trebuie, care nu au raspuns la sesizari”, a declarat A.

Sandu, proprietara masinii. Potrivit locatarilor din zona, din copacul cu pricina au mai cazut crengi si pe alte masini, reparatiile nefiind decontate de primarie. Imediat dupa ce la fata locului au ajuns cei de la SPI, chiar si directorul Catalin Ivan, resturile lemnoase au fost indepartate. In ce priveste insa despagubirile, iesenii au fost „calmati” rapid. „Noi nu putem interveni decat pe baza de nota de comanda de la ISU sau de la Comisia de Ordonare a Vegetatiei. Pentru despagubiri, cei afectati se pot adresa doar instantelor de judecata. Noi am facut deja un inventar al zonelor cu probleme pe linie de vegetatie. Chiar de saptamana viitoare avem programata inceperea unui plan mai amplu de interventii, prima zona vizata fiind chiar Tatarasiul”, a precizat directorul SPI.loading...

Adauga un comentariu