Magazin

Atentie cand umbli in frigider – Uite ce a descoperit o femeie

Publicat: 26 mart. 2013
1

O femeie din Glenrothes, Scotia, a avut surpriza sa descopere in frigider un paianjen-lup, o arahnida exotica din familia Lycosidae, relateaza Daily Mail.

Cel mai probabil, acesta se aflase in caserola cu struguri pe care Beverley Cooper o cumparase anterior de la un magazin din apropierea casei.

Desi paianjenullup nu este periculos pentru oameni, femeia a povestit ca s-a speriat foarte tare atunci cand a vazut arahnida, mai ales ca aceasta masura peste 5 centimetri.

„Am avut un soc urias. Cred ca toti locuitorii din Glenrothes (orasul in care locuiesc cei doi soti, n. red) m-au auzit cand am tipat”, a povestit ea. „Era ora 23 cand David, (sotul ei, n.red) mi-a spus ca ii este putin foame, asa ca m-am dus la frigider sa iau niste paine si unt. Imediat ce lumina de la frigider s-a aprins am vazut paianjenul care, de asemenea, parea ca se uita la mine. Mi s-a parut enorm si am inceput sa tip. Nu semana cu niciunul dintre paianjenii pe care ii mai vazusem pana atunci, semana cu o tarantula”, a adaugat Beverley.

Alarmat a fost si sotul femeii, insa pentru ca paianjenul parea „amortit” din cauza frigului, David a reusit sa il prinda imediat cu ajutorul unui pahar. Arahnida nu a fost insa ucisa, ci recuperata de o echipa a Societatii Scotiene pentru Prevenirea Cruzimii impotriva Animalelor (SPCA), in urma unui apel telefonic al celor doi soti.

Specialistii au aratat ca paianjenul-lup ar fi „calatorit” peste 9.600 de kilometri intr-o cutie cu struguri importati din India.

„Desi nu este cu mult mai mare decat paienjenii de casa, dar cu siguranta nu provine din Marea Britanie. Are caracteristici diferite si, spre deosebire de paienjenii de casa, are ochii plasati in partea din fata a capului, acest lucru ajutandu-i sa vaneze si sa se apere de pericole”, a explicat Kevin Thom, de la Edinburgh Butterfly and Insect World.

Pentru ca este foarte probabil sa fie vorba de o femela insarcinata, paianjenul-lup gasit de sotii Cooper va ramane in grija SPCA pentru urmatoarele 12-18 luni.

Adauga un comentariu