Eveniment-Social

ATENTIE! Ce trebuie sa faca bolnavii care vor primi tratament cu Interferon Free

Publicat: 17 nov. 2015
1

@ Vezi care sunt unitatile medicale din Iasi care au primit vouchere pentru efectuarea investigatiilor bolnavilor cu hepatita C @ Doar doua laboratoare autorizate pentru testarea bolnavilor
 
La Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi se primesc numai dosarele complete ale pacientilor care sufera de ciroza hepatica virala C severa F4 (clasa Child A 5-6, adica ciroze compensate), fibroza 3 la bolnavii cu contraindicatii la interferon (depresie severa necontrolata medicamentos, boli autoimune, diabet zaharat tip I dezechilibrat), in vederea obtinerii aprobarii terapiei cu Interferon Free.

„Casa de asigurari verifica calitatea de asigurat si transmite la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate numai dosarele complete, care respecta criteriile din protocolul medical si care au rezultatele investigatiilor în termen de valabilitate. În cazul în care pacientul nu se poate prezenta la sediul CAS pentru a depune dosarul întocmit de medic, se completeaza o împuternicire care permite apartinatorilor sa depuna dosarul în locul persoanei respective. Precizam ca, numai persoanele asigurate pot beneficia de tratamentul antiviral fara Interferon în mod gratuit, în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate”, a declarat ec. Robert Danca, presedinte-director general la CAS Iasi.

Citeste si: Voluntarii de la Crucea Rosie Iasi ajuta la inregistrarea donatorilor

Pentru o evaluare a pacientului în vederea initierii terapiei, cat si a rezultatului medical al tratamentului, la dosar se accepta numai buletinele testarilor fibromax, viremie si genotipare realizate în mod gratuit, în unitati medicale autorizate, SC Synevo SRL si SC Bioclinica SRL, în baza voucherelor destinate acestor investigatii. Unitatile medicale din Iasi care au primit vouchere sunt: Spitalul de Boli Infectioase, Centrul de gastroenterolgoie si hepatologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon si Spitalul Cai Ferate. Dosarul pacientului va fi transmis de CAS Iasi, la comisia de experti de la CNAS, care îl va evalua si va transmite casei de asigurari decizia de aprobare sau respingere a tratamentului. În baza deciziei de aprobare a tratamentului, medicul curant va prescrie retetele, iar pacientul va lua tratamentul de la farmacie.

Pacientul nu are voie sa intrerupa tratamentul

Conform specialistilor, pentru ca acest tratament sa vindece boala trebuie urmat constiincios, administrat zilnic, la aceeasi ora, fixa, si în cursul mesei, si sa nu se consume alte medicamente, ceaiuri, remedii naturiste, concomitent cu medicamentele împotriva virusului hepatitic C fara aprobarea medicului curant, deoarece acestea ar putea sa determine aparitia unor efecte adverse grave sau medicamentele antivirale sa nu-si faca pe deplin efectul. Daca într-o singura zi pacientul nu ia medicamentele, se compromite definitiv reusita tratamentului, existand riscul sa apara tulpini rezistente si sa nu existe vindecare, iar contravaloarea medicamentului sa fie irosita. Pacientul se angajeaza prin consimtamantul scris sa nu întrerupa tratamentul si sa nu ia medicatie care sa combata efectele adverse, din proprie initiativa, stari de oboseala, greata, dureri de cap, care trebuie raportate imediat medicului. Pacientul trebuie sa se prezinte la medicul curant pentru urmarirea tratamentului ori de cate ori acesta considera ca este necesar.
Adauga un comentariu