Magazin

ATENTIE! Cele doua site-uri care va ajuta sa aflati daca parolele voastre sunt in pericol

Publicat: 11 apr. 2014
1

Milioane de pagini sunt afectate de o vulnerabilitate care expunde datele personale ale utilizatorilor. Doua site-uri va ajuta sa aflati daca parolele voastre sunt in pericol     

Heartbleed Test si Quality SSL Labs sunt cele doua site-uri unde puteti verifica daca adresele online pe care le-ati accesat v-au pus in pericol sau nu securitatea pe net.

Citeste si Folosesti WhatsApp pe Android? Conversatiile tale pot fi accesate de oricine

Si mai grav este ca vizate sunt si banci sau institutii care utilizeaza date personale. In Romania, joi dimineata, erau vulnerabile cel putin doua website-uri importante: unul apartinea unei banci comerciale renumite, iar celalalt era al unui tracker de torrente romanesc foarte cunoscut, care are foarte multi utilizatori.

Citeste si Atac informatic de amploare prin portalul Yahoo. Cele mai multe calculatoare afectate

Drept urmare, hackerii pot intercepta schimbul de date dintre calculatorul unui client si serverul bancii, prin care acesta vrea sa faca tranzactii. Adica fura date, parole, iar cu aceste informatii va pot lasa contul gol. Singurul sfat pe care ni-l dau specialistii este sa verificam pe site-uri specializate daca banca la care ne tinem economiile are o problema de securitate, iar apoi sa ne schimbam parolele.

Citeste si Detii un IPHONE? Iata cat de usor poti fi spionat

Comentarii
  • Cel mai sigur, renuntati la comoditatea de a face tranzactii online, plati cu cardul etc. In felul acesta va tineti banii in siguranta fata de hackeri si de statul roman.

Adauga un comentariu