Titlurile zilei

Atenție! Criminal liber pe străzile Iașului! Un bărbat a fost omorât în casă pentru o sumă importantă de bani. Poliția este în alertă și caută orice indiciu! (EXCLUSIV)

Publicat: 03 nov. 2021
Casa din Mogoșești, cu banda de la Poliție
Un ieșean de 88 de ani a fost jefuit și omorât în propria casă din comuna Mogoșești, județul Iași

Crimă înfiorătoare într-un sat din Iași! Un bărbat a fost găsit fără suflare în propria casă. Acesta prezenta mai multe urme de violență pe corp. Mihai Dodan avea 88 de ani și locuia singur în casa din localitatea Mogoșești, județul Iași. Vecinii bărbatului povestesc că motivul pentru care a fost ucis este o sumă mai mare de bani. Se zvonea în sat că ieșeanul avea mai mulți bani strânși în casă, iar hoții au intrat peste el și l-au ucis, luându-i banii

Un ieșean a fost găsit fără suflare în propria casă. Mihai Dodan avea 88 de ani, iar pe trupul său s-au găsit mai multe urme de violență. Vecinii acestuia spun că este vorba de o crimă, însă nu au auzit niciun zgomot din curtea ieșeanului. Aceștia au mai precizat că motivul pentru care ieșeanul a fost omorât este o sumă importantă de bani, pe care acesta o avea strânsă în casă. Bărbatul jefuit locuia singur într-o casă de la marginea comunei Mogoșești, județul Iași. Vecinii acestuia sunt și ei persoane în vârstă, care acum se tem pentru viața lor. Autoritățiile au fost sesizate, pe data de 1 octombrie 2021, în jurul orei 16:00.

„Nu știu să fi avut probleme cu cineva, dar știu că el strângea bani din pensie și îi avea în casă. Nu știu dacă erau mulți sau puțini, dar pentru că s-a auzit din vorbă în vorbă prin sat și mai ales că el era bătrân și fără puteri, au intrat peste el în casă să îi ia banii. Stau aici peste drum, dar nu am auzit nimic, am văzut luni poliție și criminaliști pe aici. Ne este frică acum, și eu sunt bătrână, singură, nu prea ies din casă, că numai nenorociri se întâmplă pe aici. Am auzit că era lovit tare, înjunghiat, l-au nenorocit. Dumnezeu sa-l ierte!”, a povestit o vecină a bărbatului omorât.

Există deja un cerc de suspecți

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au confirmat faptul că a fost întocmit un dosar penal sub acuzația de omor. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzei exacte a decesului și pentru identificarea celui/ celor care l-au omorât pe ieșean.

„A fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Având în vedere că ancheta este în desfășurare, deocamdată nu putem oferi mai multe detalii privind această situație”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit unor surse judiciare, oameni legii au deja un cerc de suspecți și știu că întreaga crimă ar fi avut drept motiv jefuirea bătrânului. Din câte se pare, din casa victimei a dispărut o importantă sumă de bani.

Un alt ieșean din Mogoșești a fost mai norocos

Amintim că în edițiile anterioare ale cotidianului „BZI”, reporterii au prezentat cazul unui bărbat de 90 de ani din comuna Mogoșești, județul Iași, care își pierduse pensia de 700 de lei chiar în centrul comunei. După ce s-a dat zvonul că în sat s-a găsit o sumă de bani, mai mulți localnici au sărit ca vulturii să-i ia. Banii reprezentau pensia unui bătrân din sat care îi perduse imediat ce a plecat de la poștă. Mihai Popa are 90 de ani și este bărbatul care a pierdut banii pe 6 aprilie 2021. Suma pentru care s-a luptat o comună întreagă să o recupereze era de doar 700 de lei și reprezintă pensia bătrânului.

Mihai Popa bănuiește că cel care l-a ajutat să meargă acasă, după ce a ridicat pensia de la poștă, i-ar fi luat banii și mai apoi i-a pierdut. Bătrânul Pistreț, așa cum îl cunoaște întreaga comunitate, locuiește singur, într-o casă bătrânească din chirpici. Mihai Popa a lucrat de-a lungul anilor la construirea căii ferate din județul Iași, de aici și pensia de 700 de lei. Soția lui a murit în urmă cu mulți ani, iar cei doi nu au avut copii. Acum, pensionarul se simte singur, bolnav și trist. Cel care a găsit banii și i-a predat la Poliție este un bărbat de 65 de ani, din aceeași comună, fost cadru militar și a dorit să rămână anonim.
Adauga un comentariu