Local

Atenție cui alegeți să vindeți pe internet! O ieșeancă a vrut să dea o lovitură de 1.900 de lei unei clujence

Publicat: 24 mart. 2022
Atenție cui alegeți să vindeți pe internet O ieșeancă a vrut să dea o lovitură de 1.900 de lei unei clujence
Florina Moldovan este ieșeanca care a vrut să păcălească mai mulți oameni pe internet

O ieșeancă se ascunde sub diferite nume pe social media și încearcă să facă ”cumpărături“ cât mai mari. Aceasta a vrut să dea o lovitură de 1.900 de lei încercând să păcălească o altă persoană din Cluj, care comercializa haine și aur pe internet. Florina Moldovan a trimis o dovadă falsă a plății, încercând astfel să obțină produsele fără ca măcar să scoată vreun leu din buzunar. Mulți îi cunosc adresele de Facebook ale ieșencei, fapt ce o determină pe aceasta să își schimbe frecvent numele și pozele de profil.

Cristina Bulat este o tânără din Cluj care a decis să vândă niște produse și a fost contactată de o ieșeancă sub numele ”Florina Flori”. Aceasta a dorit să cumpere niște bijuterii din aur și câteva hăinuțe pentru copii mici. Ieșeanca s-a oferit să efectueze plata în cont și să i se trimită produsele în cel mai scurt timp. Aceasta a făcut o falsă dovadă de plată.

”Este țepară veche”, comentează pe social media Mihaela Elena.

era-să-dea-o-lovitura-de-1900-de-lei2
Mai mulți oameni se plâng de faptul că această ieșeancă a vrut să-i păcălească

Cine este ieșeanca care era să dea o lovitură de 1.900 de lei

 o poza cu niste date bancare
Unele bănci acceptă metoda de simulare a plății, astfel încât totul să pară real

Florina Moldovan este cea care a comandat produse în valoare de 1.900 de lei și i-a trimis o dovadă falsă a plății pentru a primi produsele și să nu plătească de fapt nimic.

”Bănuții nu există, pentru că ea avea de gând să păcălească”, spune Cristina Bulat.

Norocul vânzătoarei a fost că indiferența Florinei i-a ridicat un semn de întrebare și a decis să schimbe adresa de livrare până să îi intre banii în cont.

”Eu am trimis, dar văzând că nu au intrat banii, am sunat la Fan Curier și am schimbat adresa. Am avut noroc că știu ce înseamnă să fii precaută. Mi-am învățat lecția bine. Nu trimit până nu am banii în cont. Dacă clientele vor, bine, dacă nu, prefer să nu mai vând”, declară pentru reporterii BZI Cristina Bulat.

Mai mulți oameni se plâng de faptul că au fost ”țepuiți” de această ieșeancă, deoarece făcea dovezi false de plată. După ce este demascată și lumea îi cunoaște profilul, aceasta își schimbă numele sau poza de profil, sau chiar își face alt cont.

”Din comentariile avute la postarea respectivă, am aflat că nu sunt prima persoană pe care a încercat să o păcălească. Ba mai mult, au fost persoane care chiar au fost păcălite de aceasta. O doamnă i-a scris pe pagina ei, dar încă nu a zis nimic”, susține clujeanca.

 o poza cu un transfer făcut
Florina Moldovan a fost foarte amabilă cu Cristina Bulat, a comandat foarte multe produse, neinteresându-se de cât costă, iar, ulterior, s-a oferit să îi facă plata în cont

Cum a reușit ieșeanca să facă o ”plată” falsă

 o poza cu un profil si o conversatie
Aceasta când și-a dat seama că a fost descoperită, a ales să nu mai răspundă și să blocheze numărul de telefon al vânzătoarei

Florina Moldovan a fost foarte amabilă cu Cristina Bulat, a comandat foarte multe produse, neinteresându-se cât costă. Aceasta a vrut să știe suma finală și imediat s-a oferit să facă plata în cont, fără să-i ceară vânzătoarea lucrul acesta.

”Am să-ți fac plata acum. 1.930 am să pun și pentru transport, dacă e, mai dau diferență atunci”, i-a scris într-un mesaj Florina Moldovan clujencei.

La scurt timp, ieșeanca a trimis o dovadă falsă a plății și, în acest fel, era să dea o lovitură de 1.900 de lei.

”La banca aceasta este și o simulare. Te învață cum să faci un transfer și de aceea pare așa real”, explică persoana care era să fie păcălită modalitatea folosită de ieșeancă pentru a trage ”țeapă”.
Adauga un comentariu