Actualitate

Atentie! Daca aveti un apartament inchiriat, sunteti vanati de Fisc

Publicat: 18 oct. 2016
1
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi are în vedere în perioada urmatoare informarea contribuabililor si asociatiilor de proprietari si locatari privind obligativitatea înregistrarii contractelor de închiriere la organul fiscal de catre proprietarii de imobile. Vor fi emise notificari catre asociatiile de proprietari si locatari, pentru a se comunica catre organul fiscal informatii cu privire la proprietarii de imobile care au apartamente închiriate, împreuna cu datele de identificare ale proprietarilor (nume si prenume, adresa de domiciliu, CNP).

Ulterior se vor desfasura actiuni de control si vor fi aplicate sanctiuni, în conditiile în care se constata ca sunt proprietari care închiriaza imobile si nu înregistreaza contractele de închiriere la organul fiscal competent. Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare, au obligativitatea înregistrarii contractelor de închiriere la organul fiscal, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului între parti. Odata cu inregistrarea contractului trebuie depus si formularul 220 „Declaratia privind venitul estimat si norma de venit”.

Comentarii
  • in alexandru pe strada bistrita in fiecare scara sunt cate 3-4 apartamente inchiriate dar administratorul in cardasie cu proprietarii nu raporteaza nimic la fisc sau dna ,ba din contra le da sfaturi cum sa ocoleasca legea …mai nou nici nu trece chiriasii la intretinere luand spaga in fiecare luna..DE ANI BUNI – dee coruptia si frauda e in ****** si se poarta ! aviz pt primarul CHIRICA

Adauga un comentariu