Magazin

ATENTIE! Evitati aceasta GUSTARE. Iti poate pune viata in pericol

Publicat: 30 sept. 2014
1

Batoanele Mars pane – o gustare foarte apreciata de scotieni – pot contribui la declansarea unui atac vascular cerebral: ingestia unui singur astfel de baton poate reduce irigarea cu sange a creierului, a aratat un studiu realizat la Glasgow University.

Un baton Mars dat prin aluat si prajit are aproximativ 1200 de calorii, spun cercetatorii, iar continutul foarte mare de zahar si grasimi face din el un aliment extrem de nesanatos.

Citeste si Leusteanul, un miracol al naturii. Iata in ce boli e util

Scanand creierele a 24 de voluntari, cercetatorii au putut vizualiza direct efectul unui asemenea baton asupra creierului: dupa numai 90 de minute de la ingestie, fluxul de sange s-a incetinit.

Citeste si Plante care INLOCUIESC antibioticele

Reducerea fluxului sangvin cerebral si a reactivitatii vaselor de sange din creier este ascociata cun un risc crescut de aparitie a accidentelor vasculare cerebrale, care, in formele cele mai grave, pot duce la paralizie permanenta sau la deces.

Citeste si Alimente pe care le consumi FRECVENT dar care te pot OTRAVI

Interesant: efectul a fost observat doar la barbati, nu si la femei.

Batonul Mars prajit – care a fost „inventat” la un local numit Carron Fish Bar, din Stonehaven, si a avut un asemenea succes incat este azi vandut in numeroase localuri din Scotia si Anglia – este, spun cercetatorii, tot ce este mai nesanatos in alimentatia scotiana; aceasta este criticata adesea ca fiind nesanatoasa, fiind bogata in carne, grasimi, mezeluri, alimente prajite.

Adauga un comentariu