Local

Atentie! Falsii vanzatori ii jefuiesc pe ieseni in propriile case

Publicat: 17 mai 2015
1

Au revenit infractorii care folosesc diverse forme de inselatorie pentru a sustrage bunuri din locuintele iesenilor. Doua femei care se prezentau ca fiind reprezentantele unor firme ce vand produse cosmetice si pentru curatenie, in timp ce prezentau produsele unor pensionare din Iasi, au reusit sa fure circa cinci mii de lei de la doua persoane.

Politistii atrag atentia ca principalele povesti sau metode folosite de infractori pentru a patrunde în locuinta victimei sunt: Metoda „E.ON”, atunci cand infractorii pretind ca sunt reprezentanti ai companiilor de gaz, apa, electricitate si solicita accesul în locuinta pentru verificari. Metoda „Detergentul” este atunci cand falsi vânzatori care bat la usa victimelor si ofera produse gratuite sau la preturi promotionale. Metoda „Deratizare” este atunci cand spun ca sunt angajatii unor firme care ofera servicii de deratizare si solicita accesul în locuinta. Metoda „Strainul” este atunci cand infractorii motiveaza ca nu sunt din localitate, spun ca au o urgenta medicala si nu au bani românesti asupra lor, solicitand victimelor sa le schimbe sume în valuta.

Acesti infractori, denumiti „Falsi vizitatori„, actioneaza prin distragerea atentiei sau atribuirea unor calitati false si astfel încearca sa ajunga în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. „Acest tip de infractor este politicos si pretinde a fi un reprezentant al unor autoritati publice, companii de gaze, apa sau electricitate. Face parte din categoria persoanelor convingatoare si insistente. Poate fi barbat, femeie sau chiar un copil. Cere un pahar cu apa sau vrea sa se spele pe mâini. Alti infractori ofera produse promotionale sau la un pret redus. De fapt, acesti indivizi certati cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casa victimelor. Sunt cazuri în care poarta adesea salopete cu logo-ul companiei”, au explicat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Citeste si: Dezvaluiri incendiare din lumea interlopa ieseana: Ea e femeia care a starnit un scandal monstru – FOTO
Comentarii
  • ATENTIE -SUNT MULTI INFRACTORI CARE SE DAU DREPT LUCRATORI EON , DE LA PRIMARIE ,CU DERATIZAREA ,NU DESCHIDETI USA SI NU PRIMITI DACA NU ATI VAZUT ANUNT LA CASA SCARII CU 24 DE ORE PUS INAINTE ,DACA NU AU ORDIN DE SERVICIU SAU LEGITIMATIE AVIZATA LA ZI !

Adauga un comentariu