Actualitate

ATENTIE! Iata ce subiecte au primit astazi elevii la proba de Limba Romana – FOTO

Publicat: 04 iul. 2016

In total, 137.344 de absolventi de clasa a XII-a vor sustine probele scrise in cadrul examenului de Bacalaureat, in cele 473 de centre de examen. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71.23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28.77%) din seriile anterioare. Lucrarile vor fi corectate in 87 de centre de evaluare. Rezultatele finale ale examenului urmeaza sa fie afisate in data de 16 iulie.

Astazi, la proba de Limba si literatura romana, a fost extrasa varianta 7. La profilul real, la primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona”, de Tudor Musatescu. La al doilea subiect, absolvenţii de liceu au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator in viaţa tinerilor. Subiectul al treilea se refera la viziunea despre lume si viata intr-un roman interbelic.

La profilul uman, la primul subiect, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinte pornind de la un fragment din piesa de teatru „Citadela sfaramata” de Horia Lovinescu, in timp ce la al doilea subiect au avut de realizat un text despre rolul lecturii in dezvoltarea personala. La al treilea subiect elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

Comentarii
Adauga un comentariu