Eveniment-Social

Atentie iesence. La un pas de moarte si desfigurata de la o vopsea de par

Publicat: 05 iul. 2013
1

@ Orice ieseanca este adepta acestei schimbari pentru a se simti mai frumoasa @ Totusi, clipele de groaza prin care a trecut aceasta femeie te lasa fara cuvinte

O ieseanca si-a vazut moartea cu ochii dupa ce a vrut sa-si faca una din schimbarile de care sunt dependente majoritatea femeilor pentru a se simti frumoase. Aceasta si-a cumparat o vopsea de par dintr-un magazin non-stop din Targu Cucu, chiar in statia de autobuz. Primul semn pe care trebuia sa-l ia in considerare a fost pretul produsului achizitionat. Pentru un tub de vopsea „Royal” ieseanca a dat 5 lei. Maria V. in varsta de 39 de ani, din localitatea ieseana Voinesti,  a fost vopsita luni seara chiar de sora sa. De aici si pana la simptome severe de sufocare si semne vizibile de umflare a fetei nu a mai fost decat un pas. „In timp ce imi aplica vopseaua pe par am simtit un miros foarte puternic, inecacios. Marti m-am trezit cu o usturime foarte mare la nivelul scalpului. Am mers la medicul de familie din comuna si mi-a pus o perfuzie cu hidrocortizon. M-am simtit mai bine si am mers acasa. Miercuri mi s-a umflat foarte tare fata. Nu mai vedeam deloc si incepeam sa ma sufoc tot mai tare. Medicul mi-a chemat SMURD-ul si am ajuns de urgenta la spital. Daca ramaneam peste noapte acasa puteam sa mor in somn, sufocata. Pe vopsea am dat cinci lei si greseala mea am fost ca nu am facut un test de toleranta inainte sa o folosesc. Nu-mi mai trebuie vopsit in viata mea”, a spus Maria de pe patul de spital.
Femeia a fost internata de urgenta in setia de Alergologie, unde a fost supusa unui set complex de analize. Panicata, ieseanca se poate considera norocoasa ca a scapat doar cu o sperietura, alergiile de acest fiind din cele mai complicate si cu reactii destul de puternice. Medicii sfatuiesc iesencele sa nu ignore testele pentru a vedea daca prezinta riscul de alergie atunci cand folosesc un nou produs. Aceste indicatii sunt importante atat pentru iesencele care se vopsesc acasa cat si pentru cele care aleg serviciile unui salon cosmetic. „La Unitatea de Primire Urgente Iasi (UPU) a ajuns o femeie de 39 de ani, cu o alergie puternica aparuta ca reactie in urma utilizarii unui produs pentru vopsit parul.  Pacienta prezenta un edem facial, motiv pentru care a fost internata in sectia de Alergologie”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenta in cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Comentarii
  • nu am auzit in viata mea de firma asta de cosmetice,valeu fata draga,ai grija,mai pune ceva lei si ia-ti o vopsea buna,zau merita fiecare din noi sa avem grija de capusorul nostru…te pup si sanatate multa.

  • nu tine neaparat de firma producatoare, se poate intampla la fel si cu o vopsea profesionala. Tocmai pt. a se evita astfel de „incidente” pe orice produs de vopsire a parului se face observatia „a se face un test inainte de folosirea produsului”

    • Exact. Nu se stie niciodata la ce esti alergic si ajungi la urgente imediat. Am folosit un produs pe baza de catina-fiindca a dat rezultate la ale mele colege, deci fara a-mi fi recomandat de medic-nu l-am testat si am facut alergie si nu-i placut deloc cand simti ca te sufoci. M-am invatat minte si nu mai iau toate suplimentele din farmacii, fara recomandarea medicului.

Adauga un comentariu