Actualitate

ATENTIE IESENI! Alcoolul in timpul Sarbatorilor, un pericol

Publicat: 21 dec. 2014
Craciunul si Revelionul reprezinta pentru romani momente pentru a se intalni cu cei dragi, cu rude indepartate sau cu prieteni. De multe ori cu ocazia acestor intalniri se consuma alcool, si nu putine au fost cazurile in care s-a intrecut limita. De obicei, in aceasta perioada a Sarbatorilor de Iarna consumul de alcool creste, iar riscul de a fi implicat intr-o agresiune, fie ca agresor, fie ca victima este mult mai mare. Trebuie reamintit efectul acestui drog legal, care te face sa nu mai distingi corect realitatea si, totodata, sa reactionezi violent fata de rude sau persoane pe care in urma cu un minut le considerai prietene. Din acest motiv, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi ofera cateva sfaturi pentru a petrece in siguranta sarbatorile de iarna.
„In ceea ce priveste mediul rural, consumul de bauturi alcoolice se intalneste in majoritatea infractiunilor comise cu mare violenta. Un alt aspect care dorim sa il scoatem in evidenta il reprezinta alcoolulla volan. E bine sa se stie ca la fiecare al cincilea delict de circulatie intervine alcoolul. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care consuma medicamente, mai ales sedative. Politia avertizeaza conducatorii auto si ii sfatuieste sa evite consumul de bauturi alcoolice atunci cand stiu ca urmeaza sa se urce la volan. Legea prevede sanctiuni aspre pentru cei care sunt depistati.
Chiar daca este Craciunul, politistii nu vor da dovada de indulgenta in astfel de cazuri. Ganditi-va ca alcoolul nu este prietenul dumneavoastra, chiar daca va face sa va simtiti bine. Nu stricati farmecul acestor clipe frumoase si ganditi-va ca Sarbatorile de Iarna trebuie petrecute intr-o atmosfera de bucurie asa cum se merita sa intampinam noul an”, spun reprezentantii ISJ.


loading...

Adauga un comentariu