Eveniment-Social

Atentie ieseni! Iata ce va recomanda politia in noaptea la trecerea dintre ani

Publicat: 30 dec. 2015
1

Peste 350 de politisti se vor afla în strada, pentru ca trecerea în Noul An sa fie facuta în liniste. Din dispozitia sefului Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, au fost luate masuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniste si siguranta publica. Si în perioada 31 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, politia ieseana va fi la datorie, în slujba comunitatii. Peste 350 de politisti de ordine publica, de la rutiera, transporturi, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, luptatori de interventie rapida si politisti de la arme, explozivi si substante periculoase vor actiona pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a interveni atunci când sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfasura manifestari publice de amploare, la nivelul întregului judet, la care sunt asteptate sa participe aproximativ 23.000 de persoane. Politistii vor asigura ordinea si linistea publica în locurile în care se vor organiza manifestarile specifice sarbatorilor de iarna, fiind pregatiti sa actioneze pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea cetatenilor si, totodata, sa intervina atunci când situatia o va impune.

În aceasta perioada, politia rutiera va actiona pe întreaga retea de drumuri, în vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteza sau sub influenta bauturilor alcoolice. Vor fi folosite aparatele radar din dotare, în vederea prevenirii excesului de viteza. Politia ieseana recomanda tuturor cetatenilor sa aiba în vedere un minim de masuri de autoprotectie, pentru a petrece Sarbatorile de iarna în siguranta.

 
Adauga un comentariu