Actualitate

Atentie, ieseni! La internarea in spital, sunteti obligati sa declarati aceste lucruri

Publicat: 08 iul. 2016
1

@ Iesenii care se vor interna la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi vor trebui sa informeze echipa medicala despre aceste probleme @ Pe perioada spitalizarii, pacientii sunt obligati sa respecte o serie de criterii

Conducerea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi a afisat la fiecare sectie un anunt prin care pacientii sunt informati despre conditiile de igiena pe care trebuie sa le respecte pe perioada spitalizarii. De asemenea, bolnavii sunt obligati sa spuna, la internare, echipei medicale, daca au avut vreo infectie, daca au urma un tratament cu antibiotice sau daca sunt purtatori ai unei bacterii multirezistente la antibiotice. Toate aceste informatii ajuta la prevenirea raspandirii unor anumite infectii in randul celorlalti pacienti.

Pe timpul internarii, pacientii trebuie sa aiba permanent mainile curate, folosind apa si sapun sau frictiuni cu un produs hidro-alcoolic. Bolnavii sunt obligati sa respecte precautiile complementare care sunt cerute de personal, portul unei masti sau antisepsia mainilor. In cazul unei interventii chirurgicale, pacientii trebuie sa faca dus in ajunul si dimineata zilei programate pentru operatie, depilarea in conditii de siguranta, daca este solicitat de echipa chirurgicala. Pe perioada spitalizarii, bolnavii trebuie sa respecte igiena intregului corp, a dintilor si parului. Apartinatorii pacientilor isi vor dezinfecta mainile la intrarea in salon si vor opurta o suprabluza si masca.
Infectiile nosocomiale sunt infectii asociate ingrijirilor si se pot contacta in timpul spitalizarii. Conducerea Spitalului Sf. Spiridon a luat masuri suplimentare pentru suravegherea infectiilor nosocomiale.

„Echipa de ingrijire este angajata in prevenirea riscului infectios si aplica masurile de antisepsie prin dezinfectia mainilor inainte si dupa fiecare act medical; adopta precautii specifice starii dvs. de sanatate; sterlizeaza materialele sanitare si/sau instrumentarul chirurgical; efectueaza controale periodice ale calitatii apei, aerului, suprafetelor. Serviciul de supraveghere si control infectii nosocomiale din spital pune in practica activitati specifice de control ale infectiilor nosocomiale, cum ar fi: formarea si informarea in bunele practici de igiena si evaluarea acestor practici; supravegherea specifica a infectiilor in toate serviciile clinice ale spitalului; defineste si aplica politica de preventie a infectiilor nosocomiale conform recomandarilor Ministerului Sanatatii. Miliarde de germeni pe care, normal, „ii gazduim” pot fi sursa unei infectii la pacientii care vor beneficia de o interventie chirurgicala. Unele perioade ale vietii cresc riscul de aparitie ale unei infectii (nou nascuti, varstnici). Unele afectiuni ne pot face mai vulnerabili germenilor patogeni (diabet, neoplasmele, insuficienta hepatica, cardiaca sau renala, obezitatea). Tratamentele si ingrijirile pe care le primiti pot creste riscul de aparitie a unei infectii (cateterismele, sondajele, chimioterapie). Mediul de spital poate deveni sursa de contaminare, de aceea este permanent supravegheat si controlat”, se arata in comunicatul transmis de Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Comentarii
  • Corect ar fi asa:
    -Declar ca daca mor in spital e numai vina MEA. Angajatii doar incaseaza de la noi si de la cnas, adica tot de la noi.

Adauga un comentariu