Eveniment-Social

Atentie, ieseni! Masa de Paste nu trebuie sa va duca la spital

Publicat: 03 apr. 2015

Reprezentantii institutiilor abilitate in domeniul sigurantei alimentare ii avertizeaza pe ieseni sa acorde atentie modului in care achizitioneaza produsele necesare mesei pascale. Pe aceasta lista un loc important il ocupa ouale si laptele, produse consumate ca atare sau in numeroase retete traditionale. Astfel, ouale destinate comercializarii se vor transporta numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar. Sunt interzise pentru comercializare ouale cu coaja crapata sau lovita, acestea vor fi retrase de la vânzare si vor fi dirijate pentru valorificare în scopuri tehnice, confiscare sau distrugere.

Ouale proaspete prezinta coaja cu aspect mat, rugos, comparativ cu ouale vechi la care coaja este lucioasa si neteda. La un examen simplu a densitatii în apa de robinet, ouale proaspete trebuie sa ramâna la fundul vasului în care sunt puse, cu axul longitudinal paralel cu fundul vasului sau acesta sa formeze cu fundul vasului un unghi de maxim 30-45 grade. In ceea ce priveste produsele din lapte, acestea trebuie insotite de documentul de înregistrare sanitara veterinara pentru vânzare directa sau vânzare cu amanuntul si certificatul de producator. Producatorul trebuie sa ofere consumatorului date privind identitatea producatorului, sortimentul de produs si data obtinerii produsului, înscrise pe o eticheta atasata pe ambalaj. Alte produse alimentare traditionale, cum ar fi cozonacii, prajiturile, produsele de panificatie, legumele de sezon se pot comercializa în spatii amenajate si înregistrate sau autorizate, sub controlul personalului de specialitate.



loading...

Adauga un comentariu