Eveniment-Social

Atentie, ieseni! Noi reguli pentru votul din luna noiembrie

Publicat: 19 sept. 2019

In cursul zilei de ieri, prefectul Marian Serbescu a convocat primarii si secretarii din comunele judetului Iasi pentru a transmite detalii legate de modul in care se vor desfasura alegerile prezidentiale de pe data de 10 noiembrie. Astfel, prefectul a atras atentia ca sunt detalii care trebuie respectate atunci cand este cazul.

Ca element de noutate, votantii pot pune stampila pe buletine si in afara intervalului orar 07:00 -21:00, dar in anumite conditii. Teoretic, urnele se inchid la ora 21:00. In acel moment, doi membrii din sectia de votare vor iesi afara si vor verifica daca mai sunt persoane la rand.

In cazul in care acestea exista si isi manifesta dorinta de a vota, sunt identificati de catre membri. In aceste conditii, pot vota pana la ora 23:59. Insa, randul nu este acceptat daca se mareste dupa ora 21:00. Cei care se asaza la coada dupa ora 21:00 nu mai au dreptul sa voteze.

Daca va fi cazul, al doilea tur de alegeri este programat pentru data de 24 noiembrie. Startul campaniei electorale se va da incepand cu data de 12 octombrie, ora 00:00, si va avea valabilitate pana pe data de 9 noiembrie, ora 07:00.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Primariile sunt obligate sa puna la dispozitia partidelor extrasul din registrul electoral, ceea ce inseamna date despre alegator: nume, prenume, data nasterii, domiciliul, sectia de votare unde este arondat. Acest extras se furnizeaza contra cost. In cazul in care primariile din judet schimba adresa sectiilor de votare, au obligatia de a transmite modificarile pana pe data de 2 octombrie.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit