Economic Local

Atenție! Ieșenii sunt sfătuiți să transmită citirea contoarelor de apă și energie electrică telefonic sau online

Publicat: 26 mart. 2020

Una dintre măsurile adoptate de operatorii de energie pe perioada pandemiei de coronavirus pentru a asigura prevenția și protecția sănătății utilizatorilor și a angajaților proprii este cea a suspendării activității de citire în teren a contoarelor de apă potabilă sau energie electrică.

„Măsura a fost adoptată în cazul tuturor tipurilor de abonați: casnici (la care facturarea se face o dată la două luni), agenți economici (la care facturarea se face lunar) și asociații de proprietari/locatari (la care facturarea se face lunar), cu excepția asociațiilor de proprietari/locatari care au branșamente dotate cu apometre ce pot fi citite de la distanță”, au explicat reprezentanții ApaVital.

Cum se pot trimite consumurile

Pentru ca facturarea consumurilor să se facă în continuare în baza citirii contoarelor, utilizatorii pot transmite autocitirile în contul EON Myline, telefonic la Delgaz Grid 0800 800 366, sau prin facilitățile puse la dispoziție de ApaVital Iași: telefonic, la Centrul de contact ApaVital, la numărul de telefon 0232.969; prin intermediul unui e-mail transmis pe adresa contact@apavital.ro, în cadrul căruia se vor preciza următoarele informații: numele titularului de contract, adresa, codul de abonat, indexul contorului de apă.

„Abonații casnici au posibilitatea de a transmite citirea contorului și pe site-ul ApaVital, după ce în prealabil și-au creat un cont de client”, au mai precizat oficialii ApaVital.

Se va plăti un consum estimat

În situația în care nu veți transmite citirea contorului la datele prevăzute în contract sau la cele la care citirea urma să fie asigurată, facturarea se va face în baza unui consum estimat, în funcție de specificul de consum al fiecărui utilizator.
Consumul estimat se calculează ca o medie zilnică a consumurilor pe 12 luni anterioare, înmulțită cu perioada de facturare, iar calculul este efectuat automat de către calculator, care generează un index virtual.loading...

Adauga un comentariu