Economic Local

Atentie la acest stingator! Nu-l cumparati pentru ca este periculos

Publicat: 20 sept. 2017
1

In ultima perioada, tot mai multe produse periculoase sunt introduse pe piata din Romania. Autoritatile din Iasi avertizeaza din nou clientii in legatura cu un produs periculos notificat prin sistemul RAPEX. Este vorba de spray stingator de incendiu, marca Elotec Elostop, tara de origine Norvegia.

Specialistii sustin faptul ca produsul nu este eficient nici macar în cazul unor flacari de mica intensitate, punând astfel în pericol utilizatorul. Intr-o alta notificare RAPEX se semnaleaza prezenta pe piata a unor suzete pentru bebelusi si a unor agatatori pentru suzete. Acestea sunt periculoase pentru utilizatori deoarece unele parti componente se pot desprinde cu usurinta, prezentând un risc de înghitire sau sufocare.

Citeste si : Atentie de unde cumparati rechizite scolare! Produse periculoase depistate la Iasi

„Ca sa preîntâmpinati achizitionarea unui astfel de produs, trebuie sa cumparati doar din magazine sau raioane specializate, unde se elibereaza bon fiscal, de care veti avea neaparat nevoie în caz de reclamatie. Verificati existenta marcajului de conformitate CE, care conduce la prezumtia ca produsul este sigur. Informatiile de pe produs trebuie sa fie în limba româna. Daca pe produs exista instructiuni si precautii, trebuie sa le respectati întocmai. Trebuie, de asemenea, ca de altfel în cazul tuturor produselor destinate copiilor, sa verificati periodic starea lor, ruperea sau uzura prezentând un risc pentru sanatatea sau siguranta celor mici”, au declarat reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

Adauga un comentariu