Actualitate

Atentie la agentiile imobiliare fantoma din Iasi! Un apartament din blocul Newton a fost miza scandalului. Au reactionat doar la amenintari

Publicat: 04 iun. 2019
1

@ O tanara din Iasi a vrut sa se mute intr-un apartament cu doua camere din Tatarasi @ S-a razgandit la scurt timp, dar agentii imobiliari au refuzat sa-i inapoieze suma @ A amenintat ca vine Politia, moment in care lucrurile s-au mai schimbat @ Societatea nu are vreo legatura cu activitatea imobiliara @ "Am platit 3.000 de lei chiria pe o luna si comisionul agentiei. Numai ca, in contract aparea un proprietar, fara sa fie mentionat numele unei agentii. A doua zi, din motive personale, am renuntat la acest apartament si am cerut banii inapoi. Mi s-a inapoiat jumatate din suma. Diferenta trebuia inapoiata in cateva zile, dar eram amanata. Cand am spus ca fac reclamatie la Politie, mi-au trimis un contract in care apare cu totul alta societate", povesteste Sabina P. @ Contactata telefonic, agenta cu care s-a negociat inchirierea a refuzat sa ofere detalii @ "Nu stiu nimic despre asta. De ce va intereseaza chestia asta?", a spus Ana Bruma @ Singurul indiciu legat de activitatea agentilor este numele unei societati: Sabadel Trust SRL, care are cu totul alt domeniu de activitate

Odata cu febra proiectelor imobiliare, si-au facut aparitia si agentiile imobiliare fantoma care incearca sa inchirieze diverse imobile prin intermediul unor anunturi publicate pe OLX. In aceasta capcana a cazut si o tanara din Iasi. Initial, a accesat un anunt publicat de Agentia de Imobiliare Cartier.

Tanara a precizat ca firma ar fi fost activa in Botosani, nu si in Iasi. A platit o suma importanta in avans pentru un apartament in cartierul rezidential Newton, din Tatarasi, ce apartine afaceristului Bogdan Gheorghiu. La scurt timp s-a razgandit si a cerut sa i se inapoieze banii. Insa, "agentii " imobiliari au refuzat sa inapoieze suma in totalitate. Abia cand au fost amenintati cu Politia, lucrurile s-au schimbat.

"In luna aprilie am gasit pe internet un anunt cu inchirierea unui apartament, in cartierul Tatarasi, la Newton. Mi s-a comunicat adresa pentru a merge sa vizionez apartamentul. Nu m-a insotit nimeni de la agentie. M-am intalnit cu chiriasul din acel moment. Am zis ca sunt de acord, chiria pe luna era de 350 euro. Am fost chemata la agentie, in zona Garii, langa Billa. Era de fapt un apartament la parterul blocului, nu era montata nicio firma. Am platit 3.000 de lei chiria pe o luna si comisionul agentiei. Numai ca, in contract aparea un proprietar, fara sa fie mentionat numele unei agentii. A doua zi, din motive personale, am renuntat la acest apartament si am cerut banii inapoi. Mi s-a inapoiat jumatate din suma. Diferenta trebuia inapoiata in cateva zile, dar eram amanata. Cand am spus ca fac reclamatie la Politie, mi-au trimis un contract in care apare cu totul alta societate. Mi-au fost transmise un contract si o chitanta, dar fara semnatura mea. Din ce am inteles, de fapt, apartamentul era al unei asa-zise agente", a declarat Sabina P.

Agentii au refuzat dialogul

Reporterii BZI au contactat-o pe Ana Bruma, una dintre agentele cu care s-a tratat inchirierea apartamentului din Tatarasi. Aceasta a refuzat sa comenteze incidentul, ba mai mult, nu a recunoscut ca a avut o clienta in urma cu cateva zile. "Spuneti, va rog, (la intrebarea daca a fost contactata o agentie imobiliara – n.r. ). Nu stiu nimic despre asta. De ce va intereseaza chestia asta?", a spus Bruma, dupa care a intrerupt brusc conversatia telefonica.

In cursul zilei de ieri, Sabina P. a precizat ca a reusit sa stinga conflictul, dupa ce a primit restul banilor. Singura legatura cu activitatea dubioasa este societatea Sabadel Trust SRL, prezenta in actele semnate cu potentialul chirias. Conform datelor financiare, societatea a fost infiintata abia anul trecut si este administrata de catre un anumit Dumitru Soldan, care are calitatea si de unic actionar. Obiectul de activitate nu are nicio legatura cu zona imobiliara, fiind vorba de "intermedieri in comertul cu mobila, articole de menaj si de fierarie". Adresa sediului social este pe strada Salciilor, nr. 21.

Vezi si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Scandal cu un medic stomatolog

In editiile trecute ale cotidianului BZI, a fost prezentat un caz in care a fost implicat Horia Ursachi, un cunoscut medic stomatolog din Iasi. Acesta a achizitionat un apartament in Fusion Towers, din zona CUG, pe care a preferat sa-l scoata la inchiriere. Pentru asta, a apelat la serviciile agentiei imobiliare Alaska Imobiliare. In aceste conditii, pe data de 24 aprilie, cu cateva zile inainte de Paste, s-a aratat interesat Lucian Popoi, care dorea sa se mute cu sotia si copilul de nici doi ani. S-a semnat un contract pentru o perioada de un an, obligatiile financiare ale chiriasului fiind de 300 de euro pe luna. Popoi a achitat prima chirie, comisionul agentiei de 200 euro, urmand sa achite alta transa de 300 euro pana pe data de 15 mai, in contul garantiei. Dupa cateva zile, chiar in toiul sarbatorilor, Horia Ursachi a fost chemat sa remedieze o serie de probleme aparute in apartament.

Deoarece nu ar fi fost rezolvate, chiriasii au ales sa plece, dar nu fara sa ceara banii inapoi. Ursachi a refuzat, motiv pentru care medicul s-a ales cu o plangere pentru inselaciune la sectia a VI-a Politie. In replica, doctorul Ursachi a precizat ca a refuzat sa mai tina familia in chirie, deoarece au provocat stricaciuni in apartament.

Comentarii
  • bzi dar de ce ai sters comentariile alea doua de dimineata? ai luat spaga pt stergere? era niste nume in comentarii,iar tiai dat arama de tradare a poporului pt niste infractori,tiam mai zis ca esti psdist

Adauga un comentariu