Local

Atenție la buzunare! Cazurile de furt și spargerile de locuințe s-au înmulțit în ultima perioadă! 

Publicat: 22 apr. 2022
agenti din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale
Oamenii legii au efectuat o serie de percheziții pentru furturi și tâlhării

Agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au fost sesizați recent cu privire la cazurile de furt care s-au petrecut tot mai des în ultima perioadă. Aceștia au făcut percheziții și rețineri. În plus, oamenii legii au identificat și indivizi care au încălcat legea, tâlhărind alte persoane.

Recent, Poliția ieșeană s-a ocupat de cazurile de furt prin efectuarea de percheziții domiciliare, audieri și rețineri. Un tânăr de 23 de ani a fost prins cu bunuri furate de la 5 persoane și a fost dat pe mâna procurorilor. Acum, el este în arest preventiv pentru 30 de zile.

Un alt ieșean a fost prins după ce a intrat în casa unei femei și i-a furat alimente și băuturi alcoolice. În aceeași perioadă, 2 tineri au fost anchetați sub suspiciunea că au tâlhărit o fată.

furtul unui portofel
Un tânăr din Iași a furat bunuri de la 5 persoane

Hoții ieșeni își fac de cap în această perioadă!

o persoana care incearca sa intre pe geam
Un ieșean a fost reținut de polițiști după ce a intrat fără drept în casa unei femei, pentru a fura alcool și mâncare

Astfel, recent, cei de la Biroul de Investigații Criminale și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași au percheziționat locuința unui tânăr în vârstă de 23 de ani, bănuit că ar fi comis furturi în serie, păgubind 5 persoane. Acesta ar fi sustras de la victime telefoane mobile și un portofel, lipsindu-le, în total, de aproximativ 9.000 de lei. Polițiștii au găsit mai multe probe acasă la ieșean, pe care l-au dus apoi la audieri.

„Ulterior, tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

Tot recent, agenții din cadrul Secției IX de Poliție Rurală Hârlău au identificat un ieșean de 26 de ani suspectat de infracțiunea de furt calificat.

„Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 19 spre 20 aprilie 2022, acesta ar fi pătruns în locuința unei femei din comuna Scobinți, iar, din interior, ar fi sustras produse alimentare și băuturi alcoolice. Prejudiciul a fost recuperat parțial, fiind restituit persoanei vătămate”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

o mana care se tine de bare
Mai mulți ieșeni vor sta în arest preventiv pentru faptele comise

Pe lângă cazurile de furt, polițiștii au fost sesizați și cu privire la tâlhării

o femeie ghemuita si o silueta cu un pumn strans
O ieșeancă a fost agresată pentru a i se fura suma de 30 de lei

De asemenea, tot recent, 2 tineri au fost reținuți pentru 24 de ore de agenții din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava, bănuiți că ar fi tâlhărit o persoană. Polițiștii au efectuat percheziții la cei doi acasă, în comuna Voinești. Cu două seri înainte, aceștia ar fi folosit violența ca să ia de la o tânără suma de 30 de lei din hanorac. Judecătoria Iași a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru cei 2 ieșeni.

Tot recent, un bărbat din Iași a fost condamnat definitiv pentru tâlhărie calificată după ce a fost acuzat că a vrut să ia, împreună cu băiatul său minor, mai multe bunuri dintr-un magazin. Fiind surprins la locul faptei, acesta ar fi agresat două persoane ca să poată scăpa din mâinile lor. Alin Cristian Mistreanu a fost, astfel, condamnat la 2 ani de închisoare.

Un alt caz de tâlhărie calificată a fost cercetat de polițiști la începutul acestui an. Un bărbat a fost suspectat că a pătruns în locuința unei bătrâne pe care a agresat-,o ca să o convingă să îi dea banii puși deoparte, respectiv suma de 800 de lei. Astfel, cazurile de furt și tâlhărie continuă să fie frecvente la Iași, polițiștii întreprinzând acțiuni pentru prinderea vinovaților.
Comentarii
Adauga un comentariu