Local

Atentie la cine va trece pragul casei! Iata ce ne sfatuiesc politistii ieseni

Publicat: 18 oct. 2016
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Iasi va recomanda sa aveti grija cui deschideti usa si sa adaptati masurile de siguranta la tipul de locuinta si la bunurile de valoare care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fura din locuinte.
 
„Dumneavoastra sunteti cei mai in masura sa preveniti propria victimizare! Odata ce persoane necunoscute au intrat in locuinta, indiferent ce calitate au invocat, puteti deveni victima unui furt. Exista falsi vizitatori, care actioneaza prin distragerea atentiei sau prin atribuirea unor calitati false, incercand sa ajunga in casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos si pretinde a fi un reprezentant al unor autoritati publice, companii de gaze, apa sau electricitate. Este convingator si insistent. Poate fi barbat, femeie sau chiar un tanar inocent. Cere un pahar cu apa sau vrea sa se spele pe maini. Altii ofera produse promotionale sau la un pret redus. De fapt, acesti indivizi certati cu legea folosesc orice poveste pentru a intra in casa.

Citeste si: L-a prins in flagrant in timp ce incerca sa fure din propria locuinta! Mai tarziu, politistii l-au prins pe infractor

 
Pentru a va proteja bunurile, nu permiteti accesul in locuinta si nu furnizati informatii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind ca reprezinta diverse institutii. Verificati-le documentele de serviciu si nu ezitati sa sunati la institutia sau firma respectiva pentru a le verifica identitatea. Este important sa ii invatati pe copii sa nu deschida usa nimanui in lipsa parintilor, pentru a nu trada faptul ca sunt singuri in casa”, recomanda reprezentantii IPJ Iasi.


loading...

Adauga un comentariu