Actualitate

Atentie la detoxifiere! In stare critica dupa o cura de ColonHelp – VIDEO

Publicat: 14 mai 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii
1

@ A ajuns la spital in stare critica dupa o cura de detoxifiere cu ColonHelp si ceai Liverhelp @ Tanarul in varsta de 29 ani a decis sa faca aceasta cura fara a avea recomandarea unui medic @ Timp de o luna de zile a urmat o cura de detoxifiere cu Colonhelp, iar duminica trecuta a baut prima cana din ceaiul Liverhelp, dupa care i s-a facut rau @ Medicii nu recomanda aceste cure de detoxifiere fara un consult amanuntit

Un tanar a ajuns in stare foarte grava la spital, dupa ce a facut o cura de detoxifiere cu ColonHelp si apoi cu Liverhelp. Ionel Ancuta in varsta de 29 ani, din Iasi, a fost transportat initial la Institutul de Boli Cardiovasculare, deoarece nu mai putea respira si acuza dureri in piept inainte de a-si pierde cunostinta. Dupa un consult de specialitate, pacientul a fost transferat la Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan unde a ramas internat.

„Pacientul a ajuns la urgente in stare critica cu tulburari cardiace si comatos (aproape de coma – n.r.) dupa ingestia unor suplimente alimentare. A beneficiat de resuscitare respiratorie si volemica, precum si examene toxicologice complete. Starea clinica a pacientului este in curs de ameliorare”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Timp de o luna de zile, Ionel Ancuta a urmat o cura de detoxifiere cu ColonHelp. Dupa cum a spus sotia sa, acesta a avut probleme doar in primele zile de administrare. Duminica, 13 mai, tanarul a inceput o alta cura de detoxifiere cu ceai Liverhelp. Dupa ce a consumat prima cana de ceai, a acuzat dureri abdominale din ce in ce mai acute. I-a spus sotiei ca ii este rau si sa cheme ambulanta.

„Sotul meu a urmat o cura de detoxifiere cu Colonhelp timp de o luna de zile. Duminica a terminat si a inceput alta cu ceai Liverhelp. A schimbat tratamentul. Cand a inceput cu Colonhelp s-a simtit rau cateva zile, era balonat, avea un disconfort abdominal. Dupa aceea nu a mai avut nimic. Ieri (duminica-n.r.) a baut prima cana de ceai Liverhelp si la scurt timp s-a dus la baie. Mi-a spus ca il doare burta si stomacul. La un moment dat mi-a spus ca nu mai poate, inima ii batea foarte tare, avea senzatia ca il doare si in piept. Nu mai putea respira. I-am dat un extraveral, dar fara rezultat. La un moment dat si-a pierdut cunostinta. Soacra mea l-a ajutat de trei ori pentru ca era pe punctul de a-si inghiti limba. Facea spume la gura si scotea un zgomot ca un sforait. Am sunat imediat la ambulanta. Au venit doua ambulante. Avea tensiunea 8 si dupa ce i s-a acordat primul ajutor in ambulanta a inceput sa-si revina. Prima data l-au dus la Institutul de Cardiologie, dar apoi l-au transferat la Toxicologie. Nu i-a recomandat un medic sa faca aceasta detoxifiere”, a declarat Elena Gimiga, sotia tanarului.

Totul a inceput dupa o hepatita B

In urma cu aproximativ 7 ani, Ionel Ancuta a fost diagnosticat cu hepatita de tip B. A urmat tratament si regim alimentar timp de un an de zile. Considerand ca ficatul a fost afectat de virusul hepatic B, barbatul a considerat ca este bine sa urmeze, din cand in cand cure de detoxifiere.
„Sotul meu a mai facut cure de detoxifiere. Este prima data cand a luat Colonhelp si Liverhelp. Pana acum a consumat ceaiuri. Nu va mai face niciodata cure de detoxifiere, avand  in vedere prin ce a trecut acum. Un ceai din plante este mult mai benefic”, a spus sotia pacientului.

Specialistul: „Este obligatoriu consultul medical inainte

Liverhelp este un supliment alimentar sub forma de ceai, obtinut dintr-un amestec de plante medicinale. Conform prospectului, ceaiul detoxifiant si hepatoprotector Liverhelp este recomandat ca adjuvant penrtu detoxifiere, afectiuni hepato-biliare, ficat gras, colesterol marit, reglarea glicemiei. Medicii de specialitate sustin ca atat Colonhelp, cat si Liverhelp, nu ar trebui administrat fara un control medical amanuntit. Medicii sunt impotriva consumului de suplimente alimentare fara un consult prealabil. „Nu este indicat ca pacientul sa consume Colophelp sau alte suplimente alimentare fara a avea acordul medicului. Nici nu am auzit de Liverhelp. Stiu ca unele persoane consuma Colonhelp pentru a scapa de constipatie. Acesta are efect laxativ. Pe unii ii ajuta sa scape de constipatie. Ce te faci daca exista undeva o leziune? Consumi Colonhelp sau alt produs pentru detoxifiere si intarzii sa te prezinti la medic. Asta duce la agravarea bolii si la aparitia unor complicatii. Avand in vedere ca, in ultima perioada cancerul de colon este extrem de frecvent, inainte de a face o cura de detoxifiere este obligatoriu sa te prezinti la medic”, a declarat prof. dr. Carol Stanciu de la Centrul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi.

Adauga un comentariu