Local

Atentie la drum! Sanctiuni pentru lipsa anvelopelor si neregulile tehnice

Publicat: 30 dec. 2014

Politia ieseana recomanda soferilor sa evite pornirea la drum pe timp de viscol si ninsoare puternica, iar daca, totusi, este nevoie sa circule pe drumuri cu probleme, sa respecte indicatiile politistilor aflati în trafic. În aceasta perioada, politistii de la rutiera si de la ordine publica actioneaza, în sistem integrat, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, precum si pentru limitarea efectelor vremii de iarna asupra sigurantei si fluentei traficului rutier.  

In urma actiunilor, mai multi soferi au fost amendati, fie pentru ca masinile nu erau echipate cu anvelope de iarna, fie pentru defectiunile automobilelor. „Pentru neregulile constatate în trafic, politistii au aplicat 18 sanctiuni contraventionale, dintre acestea doua fiind pentru lipsa anvelopelor de iarna. Ca masura complementara, au fost retrase doua certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, politia recomanda utilizarea anvelopelor de iarna, care sunt obligatorii atunci când se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citeste si: Iasul a fost paralizat de zapezi! Calvar pentru soferi si pietoni pe strazile din oras – FOTOloading...

Adauga un comentariu