Eveniment-Social

ATENTIE. La Iasi se organizeaza admitere la programele de conversie pentru profesorii preuniversitari

Publicat: 02 mart. 2014
1
Profesorii din invatamantul preuniversitar vor putea absolvi o a doua facultate in trei sau patru semestre, datorita unui program de conversie profesionala organizat la Iasi de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi.

Citeste si Program inedit de reconversie profesionala lansat astazi de USLIP Iasi – FOTO,VIDEO

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar vor putea obtine o a doua diploma de licenta dupa minim 3 semestre daca studiaza la o facultate din acelasi domeniu fundamental cu prima facultate absolvita, respectiv minim 4 semestre daca domeniul fundamental de studiu difera. La sfarsitul studiilor de conversie profesionala, incheiate cu un examen de absolvire, profesorii vor putea preda in scoli si licee noua disciplina studiata.

Diplomele  vor fi recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale, care a stabilit cadrul legal al organizarii acestor cursuri in anul 2012, iar Inspectoratul Scolar Judetean va asigura conditiile pentru realizarea practicii pedagogice. Pentru toate formele de invatamant (cu frecventa, invatamant la distanta) admiterea in anul I de studii inscrierea are loc in perioada 16 – 21 iulie, iar selectia si afisarea rezultatelor in perioada 22 –- 25 iulie. In cazul in care dupa sesiunea din iulie vor ramane locuri neocupate, se va organiza o a doua sesiune de admitere in luna septembrie.
Adauga un comentariu