Eveniment-Social

Atentie la incendiile de vegetatie!

Publicat: 26 mart. 2012
Ieri seara, in jurul orei 19.30, pompierii pascaneni au fost sesizati telefonic sa intervina pentru a stinge un incendiu izbucnit in suburbia Lunca Pascani. Potrivit lt. col. Sandu Vornicu de la subunitatea de Pompieri Pascani, focul a fost folosit intentionat in zona pentru a curati suprafata de teren viran.
„Pana la sosirea pompierilor au reusit sa arda intre 3 si 4 hectare de teren, fiind vorba despre stufaris. Chiar daca terenul era viran, focul se extindea catre casele cetatenilor, una dintre ele fiind pusa chiar in pericol. Interventia a fost grea din cauza ca accesul cu autovehiculele din dotare a fost greoi, insa ne-am descurcat pana la urma si am reusit sa stingem incendiul si sa indepartam pericolul”, a declarat acesta.
Ieri, in jurul orei 14.00, pompierii pascaneni au fost solicitati sa intervina la familia lui Traian Bucianu pentru a stinge un incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Barbatul a vrut sa curete o suprafata de teren din gradina casei dand foc frunzelor uscate. Din cauza vantului, flacarile s-au extins aspre casa. Au ars intre 4 – 5 tone de furaje, insa, spre norocul proprietarului, pompierii au intervenit la timp si au stins flacarile inainte ca acestea sa ajunga la locuinta.


loading...

Adauga un comentariu