Magazin

Atentie la medicamentele care va ajuta sa va lasati de fumat. Ce reactii adverse au

Publicat: 21 iul. 2015
1
Persoanele care doresc sa se lase de fumat ar trebui sa citeasca prospectul medicamentelor cu atentie, deoarece unul dintre cele mai vandute medicamente anti-fumat din Marea Britanie, care se gaseste si in cadrul Programului National Stop Fumat, prezinta reactii adverse severe.
Medicamentul poarta denumirea de Chantix si actioneaza prin diminuarea dorintei de a fuma si prin ameliorarea simptomelor generate de lipsa nicotinei din organism. Desi majoritatea fumatorilor care au incercat acest medicament s-au lasat de fumat, exista si cazuri mai putin fericite in care efectele secundare au facut victime.
Printre efectele adverse ale medicamentului, conform prospectului, se numara: greata, cefaleea, insomnia, somnolenta, cosmarurile, halucinatiile, ametelile, oboseala, depresia si gandurile sinucigase. In afara acestor efecte secundare, medicamentul mai poate cauza schimbari de comportament, ostilitate si agitatie, mai ales daca cel care a recurs la acest tratament are in trecutul sau boli mintale.
Conform statisticilor, intre anii 2006 – cand Chantix a fost aprobat de FDA (Food and Drug Administration) – si 2009, au fost raportate 98 de cazuri de suicid si 188 de tentative in acest sens la persoane care folosisera acest medicament. Curt Furberg, profesor american de stiinte in domeniul sanatatii publice, a declarat pentru Daily Mail, facand referire la folosirea medicamentului Chantix, ca „riscurile depasesc cu mult beneficiile“.
Admistratarea Chantix in scopul renuntarii la fumat a mai fost asociata in trecut si cu atacuri de cord, atacuri cerebrale, violenta neprovocata si pierderi de memorie.
Agentia de reglementare a medicamentelor si produselor pentru sanatate din Marea Britanie (MHRA) a declarat ca toate medicamentele au efecte secundare si ca asocierea unui astfel de efect cu un anume medicament nu presupune si ca acel medicament a fost cauza reactiei.
Adauga un comentariu