Magazin

Atentie la ofertele turistice atractive! Ce pericol ii paste pe amatorii de chilipiruri

Publicat: 20 oct. 2016
1
Politia a retinut peste 300 de suspecti si a confiscat tone de cocainain timpul unei operatiuni care a durat intreaga saptamana si care a vizat traficul de droguri si de persoane si retele de infractionalitate cibernetica in Europa si nu numai, a anuntat miercuri agentia de politie a UE, relateaza Reuters, potrivit agerpres.

In urma investigatiilor a fost descoperita o falsa agentie de voiaj in Grecia care ajuta la traficul de persoane si un bordel in Austria in care se cultiva canabis, mentioneaza Europol.

Agentia a precizat ca a coordonat investigatii in UE si in 24 de state din afara blocului comunitar in timpul Operatiunii ‘Ciconia Alba‘, contribuind la descoperirea unor retele infractionale originare in Nigeria, Asia, Europa de Est si alte zone.

Politistii au efectuat razii in ‘cartiere ‘rosii’, bordeluri, saloane de masaj, apartamente private, aeroporturi si centre de primire pentru migranti’, a anuntat Europol.

‘Tari si organizatii de pe intreg globul colaborand ca o singura entitate reprezinta raspunsul modern la o criminalitate organizata si fara frontiere’, a afirmat intr-un comunicat directorul Europol, Rob Wainwright.

Politistii au identificat in cursul operatiunii peste 500 de victime ale traficului de fiinte umane, se precizeaza in comunicat.

Operatiunea ‘Ciconia Alba’ a fost conceputa pentru a viza criminalitatea organizata internationala, dupa operatiunile similare ‘Blue Amber‘ si ‘Arhimede’ din anii precedenti.
Adauga un comentariu