Sanatate

Atenție la răceala la rinichi! O afecțiune care poate fi fatală dacă nu este tratată corespunzător

Publicat: 29 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție la răceala la rinichi O afecțiune care poate fi fatală dacă nu este tratată corespunzător
Răceala de rinichi este cauzată de infecțiile cu anumite bacterii, precum Escherichia Coli, Chlamydia sau Mycoplasma

Răceala la rinichi, denumirea populară a pielonefritei, reprezintă o afecțiune a tractului urinar superior care afectează unul din rinichi sau chiar ambii rinichi. Răceala la rinichi poate fi în strânsă legătură cu cistită și uretrită, infecșii ale tractului urinar inferior.

Răceala de rinichi este cauzată de infecțiile cu anumite bacterii, precum Escherichia Coli, Chlamydia sau Mycoplasma.

Rinichii se află la nivelul abdomenului superior și au rolul de a produce și excreta urina. În plus, aceștia participă la alte funcții importante ale organismului. Durerea apărută în urma răcelii la rinichi poate fi ascuțită și intensă, fiind localizată în zona mijlocului, dar poate iradia către abdomen. În cazul femeilor, răceala la rinihci se manifestă prin durere în zona inferioară a spatelui și în zona genitală. Pot apărea probleme la urinare umflarea zonei și presiune. În asemenea cazuri, medicii recomandă folosirea antibioticelor, precum ampicilina, ceflexina sau tsifran.

Care sunt simptomele racelii la rinichi

În cazul răcelii la rinichi, primul semn al infecției este febra mare, alături de stare generală de rău cu amețeli și frisoane. În plus, urinatul frecvent este însoțit de dureri, senzația de vezicp plină chiar și după micțiune

Durerile în abdomen sau în zona mijlocului pot fi simptome ale răcelii la rinichi. Cei care acuză răceală la rinichi au o urină urât mirositoare, tulbure și de culoare închisă. În situații aparte, pot să apară episoade de greață, vărsături sau diaree.

La femei, răceala la rinichi se manifestă în primul rând prin dureri inferioare de spate și probleme cu urinarea. Poate să apară senzația de frig în zona rinichilro, sau, din contra, o senzație de arsură severă în partea inferioară a spatelui. În urma răcelii la rinichi, apare o schimbare a culorii urinei, în combinație cu o creștere a temperaturii corpului. Această boală trebuie tratată imediat deoarece poate duce la ruperea rinichilor și îndepărtarea acestora.

În plus, la femei paote să apară o senzație de ardere în zona genitală și perineu, frisoane, o descărcare purulentă și cheaguri de sange, edem, cefalee sau chiar tensiune arterială crescută.

Cum poate fi prevenită răceala la rinichi

Înfecțiile urinare sunt de obicei recidive ale unor pielonefrite suferite în trecut și netratate coresponzător. Potrivit cercetătorilor, femeile sunt mult mai predisuse infecțiilor renale decât bărbații. Tocmai de aceea, igiena intimă este foarte importantă în menținerea sănătății tractului urinar. Femeilor l ise recomandă folosirea unei lenjerii intime de bumbac, deoarece acesta nu favorizează umezeala și dezvoltarea microorganismelor. De asemenea, se recomandă consumul zilnic a cel puțin 1 litru de apă pentru curățarea rinichilor.

Mai mult, se recomandă să urinați atunci când simțiți nevoia și să nu încercați să reprimați acest fapt. Prin urină se elimină toxine care pot dăuna sănătății rinichilor. Contactul sexual cu parteri multipli reprezintă un risc crescut de a contacta una dintre bacteriile cauzatoare de pielonefrită.

În plus, se recomandă consumul de fructe și legume bogate în vitamina C pentru a menține un nivel optim al acidității urinei și astfel să nu permiteți microorganismelor să se dezvolte.

Tratament pentru răceala la rinichi

Răceala la rinichi se tratează cu antibiotice și se iau numai la recomandarea medicului. Trebuie ținut cont de faptul că o răceală la rinichi netratată sau tratată necorespunzător poate afecta structura rinichilor și poate declanșa septicemia, care de cele mai multe ori este fatală.

Tocmai de aceea, este recomandat ca la primele simptome de răceală la rinichi să mergeți la medic și să urmați recomandările acestuia.

În tim pce luați antibiotic pentru tratarea răcelii la rinichi se recomandă consumul de ceai din cozi de cireșe, care sunt bogate în săruri de potasiu și flavonoide, sau ceai din mătase de porumb.

Alte remedii naturiste la care se poate apela sunt gălbenelele și coada calului, care sunt des folosite în rezolvarea problemelor renale.

Adauga un comentariu