Eveniment-Social

Atentie la relatiile neprotejate! Medicii infectionisti trag un semnal de alarma

Publicat: 16 mai 2014
1

Printr-o metoda inedita, tinerii ieseni au fost grupul tinta al unei campanii de informare privind infectia cu HIV. Spitalul de Boli Infectioase Iasi, Institutul de Boli Infectioase Prof. dr. Matei Bals„, dar si reprezentantii Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) au pus la punct organizarea intregului eveniment, sub denumirea de „HIV – Street Art„. Mai multi tineri voluntari au demonstrat in pasi de dans ca adolescenta este una din cele mai frumoase perioade a vietii atat timp cat se pune accent pe preventie. Medicii au subliniat importanta testului HIV in cazul tinerilor, avand in vedere ca in aceasta etapa are loc debutul vietii sexuale. Principala metoda de transmitere a virusului HIV este actul sexual neprotejat cu multipli parteneri. Testul HIV se poate face gratuit si confidential in cadrul Spitalului de Boli Infectioase, unde se ofera si consiliere celor care au fost depistati cu HIV-pozitiv.

„Campania de informare a fost gandita prin prisma artei. Am ales dansul pentru ca este cel mai potrivit pentru a sublinia exuberanta adolescentilor. Cu aceasta ocazie atragem atentia asupra riscurilor pe care le presupune un act sexual neprotejat. Folosirea prezervativului este importanta, in special in cazul partenerilor sexuali multipli. Ca specialisti punem accentul pe preventie si informare”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi. La eveniment a fost prezent si Iulian Petre, director executiv UNOPA, care a atras atentia ca in Romania, statisticile arata ca sunt peste 12.000 de persoane infectate cu virusul HIV. Acesta a precizat si faptul ca numarul tinerilor infectati cu HIV a crescut si in randul consumatorilor de droguri injectabile.
Comentarii
  • Cum adica atentie la relatiile neprotejate? Daca ai nevoie de protectie inseamna ca relatia este inafara casatoriei. Daca e inafara atunci nu trebuie sa existe. Asta trebuie invatati oamenii si asta este singura protectie: ABSTINENTA. Utilizarea prezervativului in HIV/SIDA este doar o distragere a atentiei, o confuzare a subiectilor. HIV se trasmite si prin alte forme decat contactul direct intre organele sexuale.
    Includerea morale in lege si pedepsirea prin lege a relatiilor sexuale extraconjugale impreuna cu izolarea purtatorilor ar limita proportiile flagelului.

  • Alo partidul comunist. Mai usor cu propaganda. Ce limbaj de securist are asta de mai sus cu ale lui comentarii. Mori!

Adauga un comentariu