Economic Local

Atentie mare! O zi de cosmar in centrul Iasului! Apa potabila va fi intrerupta pentru o lunga perioada de timp

Publicat: 21 nov. 2018
1

@ In zona centrala si pe mai multe strazi din cartierele municipiului Iasi se vor realiza lucrari la instalatia de apa care vor provoca intreruperea furnizarii intreaga zi

Timp de aproape 10 ore, numeroase strazi din Iasi nu beneficiaza de furnizarea apei potabile. Astazi, 22 noiembrie, în intervalul orar estimat 08:00 – 18:00, ApaVital va realiza o legatura a unei conducte noi, din polietilena, de 75 mm diametru, la conducta de 200 mm diametru existenta, lucrarile urmând sa se desfasoare în spatele blocului A1 din Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt, nr. 3.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Vor fi afectate de întrerupere strazile Cuza Voda, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfânt (nr. 3 – blocul A1, nr. 5 – blocul A1-2, nr. 7 – blocul A2, nr. 9 – blocul B2, nr. 14, nr. 15, nr. 15 A, bloc Cina), I.C. Bratianu (nr. 36 – bloc B-B1) si 14 Decembrie 1989. Lucrarile se vor desfasura în carosabil, în spatele blocului A1, cu restrictie totala de circulatie în zona de interventie.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Mai mult, in scopul realizarii legaturilor la conducta noua de apa potabila, situata în bulevardul Poitiers, si a anularii conductei vechi, joi, 22 noiembrie, în intervalul orar estimat 09:00 – 19:00, furnizarea apei potabile va fi întrerupta catre utilizatorii din bulevardul Poitiers (partial), strazile Cazangiilor, Manta Rosie, stradela Manta Rosie, Graniceri, fundac Graniceri, Trei Fântâni, Soseaua Bucium cu strazile adiacente, fundac Bucium, Soseaua Bârnova, Mihail Cornea, Theodor Missir, Nicolae Popa, G. Chirisescu, Petre Vancea, Eugen Statescu, Ion Câmpineanu, Greierului, Calistrat Hogas, Ioan Nadejde, Carabus, Libelula, localitatile Paun (partial), Hlincea (partial), Bârnova, Pietrarie si Visan.

Lucrarea face parte din proiectul de investitii "Alimentare cu apa potabila B-dul Poitiers, Soseaua Manta Rosie, Soseaua Bucium, strada Graniceri", realizat din fonduri proprii ApaVital.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

De ce nu lucreaza noaptea ApaVital SA

Intrebati de ce nu sunt realizate astfel de lucrari pe timpul noptii, in asa fel incat populatia sa resimta cat mai putin efectele intreruperii furnizarii, reprezentantii ApaVital au prezentat o serie de motive, iar unul dintre acestea consta chiar in faptul ca interventiile în retea necesita folosirea unor masini si utilaje care pot provoca disconfort în zona de interventie, din cauza zgomotelor produse de acestea.

"Activitatea ApaVital se desfasoara cu personal propriu, în conformitate cu prevederile Codului Muncii. În cazul în care s-ar lucra pe parcursul noptii, respectivii lucratori trebuie sa primeasca liber în ziua/zilele urmatoare, ceea ce ar putea duce la o lipsa de personal care ar afecta în viitor desfasurarea activitatilor curente. Un alt impediment este de ordin logistic. Desfasurarea unor interventii pe parcursul noptii se poate dovedi neproductiva, întrucât, pe teren se pot întâlni dificultati de ordin tehnic, neprevazute, care necesita – de exemplu – confectionarea unor piese în atelierele proprii sau scoaterea din depozite a unor materiale sau diverse alte piese. În astfel de conditii, echipa de interventie nu ar mai putea finaliza lucrarile programate pe timpul noptii", au explicat reprezentantii ApaVital Iasi.

Comentarii
  • Sau vara nu cand ninge afara! Sa bortileascacsi sa ramana asa! Asta e stil romanesc ! Dorel sef in institutiile statului! Toti bombalaii au functii!

Adauga un comentariu