Eveniment-Social

Atentie! Nichita scumpeste caldura

Publicat: 09 feb. 2011
1

Primarul Gheorghe Nichita nu s-a razgandit si va mari costurile de producere a agentului termic. Insa este nevoie de hotararea Consiliului Local. Proiectul va fi discutat maine, in cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, programata pentru ora 10.00.
Conform proiectului, de la 1 ianuarie iesenii ar trebui sa achite 204 lei/Gcal, in loc de 185 lei/Gcal. Majorarea pretului are la baza un act emis de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC). Pe 25 noiembrie 2010 oficialii acestei institutii au aprobat majorarea pretului local de referinta. Este vorba de actul nr. 432/2010, prin care ANRSC anunta noile scumpiri, dar si modalitatea prin care acestea puteau fi suportate. Oficialii de la Bucuresti transmiteau prin acest document ca autoritatile locale pot compensa diferentele de pret fie prin majorarea subventiilor acordate catre CET de la bugetul local, fie prin majorarea pretului gigacaloriei platit de populatie. Asa cum era de asteptat, sefii din Palatul Roznovanu au preferat sa arunce cresterea impovaratoare pe umerii populatiei. Mai mult, oficialii municipalitatii afirma ca ANRSC i-ar fi pus in fata faptului implinit, si asta pentru ca autoritatile centrale au decis diminuarea subventiilor acordate pentru combustibilul consumat de Centrala Electrica de Termoficare Iasi SA, de la 80,52 lei/Gcal la 61,51 lei/Gcal.

Comentarii
  • Alo, nea’Gigi! Ai ramas pe ultima suta si vrei sa tragi tot ce se poate din ieseni. Pai nu i-ai saracit destul? Nu iti este rusine? Ai venit numai cu tampenii nenorocitule, din cauza ta orasul nu are investitori, nu are strazi, cainii vagabonzi au planeta lor, etc. Poate te impusca cineva si scapam inainte de a ne mai saraci inca un an. Borfasule!!!

Adauga un comentariu