National

ATENTIE! Nu stati mai mult de 3 persoane de vorba pe strada ca riscati sa fiti amendati. Vezi de ce

Publicat: 09 iun. 2016

Mai nou, pentru angajatii ministerului de interne, orice grup mai mare de trei persoane pare sa devina suspect. Miercuri seara, in jurul fantanii de la Universitate au fost legitimate si amendate de jandarmerie mai multi oameni, pe motiv ca ar organiza un protest neautorizat.

Persoanele in acuza, insa, acuza jandarmeria de exces de zel.

”Am fost legitimata. Discutiile la Fantani sunt suspecte ( am exagerat cu interzise) Suntem 7 oameni intr-un grup… deci atentie, nu mai mult de 3 ca deveniti suspecti

Am intrebat de ce sunt legitimata, suntem un grup de prieteni, stam de vorba. Dl Maior Plesa m-a informat ca ne-a ascultat ce vorbim si nu pare chiar o intalnire intre prieteni. Zic ups, nu avem voie sa vorbim orice dorim???”, a scris pe Facebook o tanara pe nume Oana Gheorghiu.

Motivarea autoritatilor este uimitoare: „A organizat o adunare publica nedeclarata si neinregistrata pentru exprimarea unor opinii referitoare la situatia spitalelor din Romania, iar pe timpul desfasurarii acesteia a condus activitatile participantilor dirijand actiunile si scandarile acestora. De asemenea, pe toata durata desfasurarii a transmis celorlalti participanti mesaje de organizare a unor noi adunari publice, in zilele urmatoare”.

Totul pare desprins dintr-un film “militienesc”, scrie un alt bucurestean pe pagina de Facebook.

“Ei bine, ieri, in drum spre un event am trecut pe la Universitate in zona fantanilor. Stiam ca avea sa fie o intalnire libera si prieteneasca intre cei ce mai comemoreaza pe „unii” care au murit prin spitale din cauza infectiilor nosocomiale. Toti aceastia au vrut sa discute pasnic intre ei despre fraudele de la voturile din capitala si in special despre sectorul 1.

Eu stau in zona Universitate si in drum spre fantani am vazut 4 dubite ale lui Jean ( jandarmeriei ), iar in fata la Orange era un grup voinic de interventie in caz de ceva, „orice” …

La 19 fix am fost la fantani – si am asteptat si tot asteptat sa observ ceva, pe cineva. Undeva in dreapta mea era un grup de 5-6 persoane dar care nu mi-a atras atentia pana cand nu a venit jandarmul cu tot cu operator ( cel care filma) . Pentru o clipa am crezut ca am lipsit din prezentul acelui loc, nedandu-mi seama pentru ce jandarmeria a legitimat acel grup suspect de oameni ce vorbeau despre una si alta : ” cum mai moare un om din cauza indiferentei , cum se fura un vot din cauza coruptiei …” ( in prima faza am crezut ca a fost amendat acel grup). Si eu cu mine comunicam acelasi lucru in gand , dar uite ca nu m-au legitimat/amendat – nu mi-au auzit gandurile.

Ce a fost ieri la Universitate sigur nu a fost protest, ci o intalnire intre cunoscuti avand un subiect comun de dialog.

Pentru asta, in Romania lui 2016 – esti legitimat ca cetatean in spatiu public? si/sau risti sa te trezesti cu o amenda?!”, a povestit bucuresteanul.loading...

Adauga un comentariu